Van de Kanselarij

Bezoek Ambassadeur Brazilië
Op 18 december heeft de bisschop een bezoek gehad van de Braziliaanse ambassadeur, Laudemar Gonçalves de Aguiar Neto. Het gesprek ging o.a. over Brazilië en wat het land doet om het Amazonegebied te beschermen en behouden. Volgens de ambassadeur doet de Braziliaanse overheid er alles aan om zowel het Amazone regenwoud als de inheemse bevolking te beschermen.

Nieuwjaarsreceptie
Op 03 januari was de bisschop gastheer van de traditionele nieuwjaarsreceptie in het Bisschopshuis. Veel genodigden uit kerk en samenleving waren aanwezig. In zijn nieuwjaarsboodschap (zie Omhoog van 7 januari) heeft de bisschop de christelijke en niet-christelijke gemeenschappen opgeroepen tot aandachtig luisteren naar ieder mens.

Afscheid Zusters van Roosendaal
Op maandag 14 januari a.s. arriveert de overste van de Zusters Franciscanessen van Mariadal (Zusters van Roosendaal), zr Margriet van der Vliet, in ons land tezamen met mw Agnes Roks en zr Egno Monk. Dit bezoek is voor een definitief afscheid van deze zusters van onze kerk en samenleving, na 161 jaar opofferende dienstbaarheid. De gezondheidstoestand van zr Egno is van dien aard dat besloten is dat zij haar missie in Suriname beëindigd en definitief terugkeert naar Nederland. Dit afscheid zal gevierd worden in een plechtige viering op zondag 21 januari om 10:00 uur ’s morgens in de kathedrale basiliek. Na de dienst zal er voor eenieder gelegenheid zijn om persoonlijk de zusters te bedanken en afscheid te nemen.

REPAM-conferentie te Peru
De bisschop zal van 16 tot 21 januari afwezig zijn, i.v.m. een bijzondere conferentie in de stad Puerto Maldonado te Peru. Deze conferentie wordt georganiseerd door de REPAM (het Pan-Amazonisch netwerk van bisschoppen) en alle bisschoppen, wiens bisdommen deel uitmaken van het Amazonegebied, zijn hiervoor uitgenodigd. De bijeenkomst wordt gehouden vanwege het bezoek van de paus aan Peru en is vooruitlopend op de Synode voor de Amazone, die de paus heeft uitgeroepen voor 2019.

OMHOOG Jaargang 62, editie 02, 14 januari 2018Categorieën:BISDOM

Tags: , , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: