Nieuw vervoermiddel voor binnenlandpastor Kenneth Vigelandzoon

Door Melvin Mackintosh

Splinternieuwe D-Max
In de ochtend van woensdag 20 december 2017, in een stralend zonnetje, vond op het voorplein van de kathedrale basiliek de overhandiging plaats van een splinternieuwe Isuzu D-Max aan pater Kenneth Vigelandzoon. De vervoerscommissie van het RK Bisdom Paramaribo, die eigenaar is van de auto, gaf de sleutels aan mgr. Karel Choennie die ze vervolgens reikte aan een zichtbaar blije priester. Bij de overhandiging was een kleine groep medewerkers van Fernandes Autohandel, de vervoerscommissie van het bisdom en medewerkers op de kanselarij aanwezig, Radio Immanuel was er om een ‘live-reportage’ te doen.

Pastoraal Gebied Binnenland Centrum
In zijn speech zei de bisschop van Paramaribo dat het onontbeerlijk is dat de binnenlandpastores over goede en bedrijfszekere vervoersmiddelen beschikken. Hij dankte de vervoerscommissie voor hun werk om daarop toe te zien. Pater Kenneth Vigelandzoon heeft de zorg voor het Pastoraal Gebied Binnenland Centrum-West, met verschillende inheemse en marrongemeenschappen in Para en Brokopondo.
Dit project is mede tot stand gekomen met USD 15.500 van Aid to the Church in Need (ACN) International, in het Nederlands Kerk in Nood, ‘een internationale katholieke organisatie die christenen over de hele wereld ondersteunt, waar zij worden vervolgd of onderdrukt of in pastorale nood zijn’. De rest van de kosten voor het nieuwe vervoersmiddel wordt door het RK Bisdom Paramaribo geleend en betaald uit bijdragen van de geloofsgemeenschap in Suriname.
In gebed haalde mgr. Choennie aan dat er nu veel te doen is in het pastoraal gebied. Inheemsen en marrons zien veel op zich afkomen met alle veranderingen in hun leefgebied, wat weer invloed heeft op hun cultuur, hun manier van leven. De bisschop gaf de opdracht aan zijn priester om een stem te zijn voor de mensen, “die soms niet weten hoeveel rijkdom er uit hun tuin wordt weggehaald, die soms niet vermoeden wat voor prijs er betaald wordt voor ontwikkeling”. Mgr. Choennie: “Laat dit voertuig een middel zijn om het grote werk van God te doen, langs de vele dorpen die je moet bezoeken.” Hij zegende hierna het voertuig en samen met de aanwezigen werd “Gi Grantangi na Masra” gezongen.

‘Aandacht voor priester en kerk’
Pater Kenneth had een kort dankwoord. Hij gaf aan dat de afstanden tussen de dorpen vrij groot zijn en dat zijn vorige auto inderdaad aan vervanging toe was, “want men kon me al in de verte horen komen”. Hij sprak zijn erkentelijkheid uit aan de vervoerscommissie van het RK Bisdom, de bedrijven Lo Tam Loi en Tjoe A Long die trouw de service van de vorige auto, een Isuzu KB, hadden gedaan zodat hij in staat was om zich te verplaatsen. Pater Kenneth dankte ook de Surinaamse gemeenschap die met hun bijdrage tonen aandacht te hebben voor hun priesters en hun eigen kerk.

OMHOOG Jaargang 62, editie 02, 14 januari 2018Categorieën:BISDOM, verslag

Tags: , , , , ,

1 reply

  1. Een geschenk uit de hemel voor de pastor van het binnenland en zijn vele dorpen. En Chapeau! voor de vervoerscommissie van het bisdom. Hulde ook voor de firma’s Tjoe A Long en Lo Tam Loi voor hun betrokkenheid en inzet. God bless you, guys!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: