Jaarvergadering AEC in Aruba van 23-29 april

Van zondag 23 april tot zaterdag 29 april 2023 zullen de 17 bisschoppen en aartsbisschoppen die deel uitmaken van de Antilliaanse bisschoppenconferentie (AEC) hun jaarvergadering houden in Aruba. Ook Mgr. Karel Choennie, bisschop van Paramaribo, zal hieraan deelnemen.
De ALV was voor ergens anders gepland, maar vanwege de ziekte van de bisschop daar, heeft de AEC moeten uitkijken naar een andere plek. Het werd het bisdom van Willemstad.
Dit vertelde Mgr. Luis Antonio Secco, bisschop van Willemstad, aan de lokale pers. De bisschop vond het een uitstekende gelegenheid om de bisschoppen te brengen naar het prachtige eiland Aruba, een van de zes eilanden in het bisdom Willemstad.

‘Pater Andres werd erbij gehaald en werd besloten om de jaarlijkse ALV van de bisschoppen te houden in Aruba. Het zou wel een uitdaging worden om dit georganiseerd te krijgen,’ zei de bisschop, ‘maar dankzij de medewerking van de media, in het bijzonder zij die voorzien in een slaapplek en spullen, zal de jaarlijkse bijeenkomst van de AEC in Aruba een feit zijn.’
Mgr. Secco vertelde verder dat de voorzieningen gelijkwaardig zijn aan die voor toeristen die Aruba aandoen. Mgr. Luis Secco is een ieder dankbaar, ‘want de kosten voor hotel, voeding, reizen en verschillende activiteiten zijn niet mals. Met deze steun zal het allemaal goed komen,’ aldus de bisschop.

De bisschoppen arriveren zaterdag en op zondag 23 april zal de conferentie geopend worden met een eendaagse retraite waaraan alle bisschoppen zullen meedoen. Om 18:00 uur zal er plechtige eucharistieviering zijn in de kathedraal San Francisco, die voor een ieder toegankelijk is. Mgr. Secco nodigt een ieder uit om deze viering bij te wonen, maar mocht het niet lukken aanwezig te zijn, dan kan de viering gevolgd worden via verschillende mediakanalen en op sociale media.

Het oorspronkelijk bericht is van 24ora.com en is hieronder te lezen.Categorieën:geloof en leven

Tags: , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: