Vurige Pinksterconferentie 2023 in voorbereiding!

door Cheryl Jacott-Daal

Niet alleen tijdens carnaval, maar ook in het dagelijks leven zetten personen maskers op. Ben jij eens iemand tegengekomen die overdreven vrolijk en grappig is? Achteraf bleek de persoon ongelukkig te zijn, want die heeft zelfmoord gepleegd. Je wordt er dan even stil van! Besef jij dat er achter ‘gezichtsmaskers’ soms emoties verborgen liggen van verdriet, vrees, onzekerheid of jaloezie?
Maatschappelijke problemen in Suriname zijn de aanleiding om eind mei een Pinksterconferentie te organiseren met als thema evangelisatie. Deze conferentie wordt georganiseerd door de Charismatische Vernieuwing. Het thema is niet uit de lucht gegrepen. Verschillende profeten in gebedsgroepen – die verbonden zijn aan de r.-k. kerken – hebben de boodschap van de Heilige Geest ontvangen dat de tijd rijp is om op pad te gaan. De driedaagse conferentie vindt plaats op 26, 27 en 28 mei 2023 in de Schakel aan de van Idsingastraat. Registreren kan bij het Pastoraal centrum op de telefoonnummers 426092/8988993.

Sprekers en thema’s
De sprekers zijn: pater Esteban Kross, zuster Mavis Pinas, zuster Bernadette Sabajo, zuster Anastasia Kanape-Pokie en broeder Jurmen Salimai. Je kunt inspirerende en creatieve talks van deze sprekers verwachten.
De onderwerpen die tijdens de conferentie aan de orde zullen komen zijn:
1) Zoals de Vader Mij heeft gezonden, zo zend ik jullie, uit Johannes 20,21.
2) Ik stuur jullie als lammeren onder de wolven, uit Lucas 10,3.
3) Ontvang de Heilige Geest, uit Johannes 20,22.
4) De oogst is groot, maar arbeiders zijn er weinig, uit Lucas 10,2.
Een interessant onderwerp dat tijdens de conferentie zal worden belicht is het profiel van de christenen die het veld moeten ingaan om te gaan evangeliseren. Ik zal verder hierop ingaan.

Wie zijn niet geschikt om te evangeliseren?
Stel je voor: een vrouwelijke spreker verschijnt verkleed als een boze wolf om een talk te houden. Wat ook zou kunnen is dat een mannelijke spreker een masker zou opzetten van één van de bijbelse figuren om een thema te bespreken. Eén van Abraham, Paulus, Mozes, Marcus, Lucas of Judas. Het masker van Judas, de verrader, is zeker geen mooi masker om het profiel van christenen die moeten gaan evangeliseren te bespreken. Ken jij personen in bedrijven, overheidsorganisaties, sportverenigingen, religieuze organisaties of je directe omgeving die ogenschijnlijk engelengedrag vertonen? Achteraf blijken het gevallen engelen te zijn die heel vriendelijk, onnozel, betrouwbaar, aardig en dienstbaar overkomen bij velen totdat hun masker valt. Hun duistere kanten worden pas zichtbaar wanneer ze beginnen te roddelen, manipuleren, pesten, jokken en anderen de mond snoeren.

Dichterlijke boodschap voor evangelisten
De Surinaamse dichter R. Dobru zou evangelisten die een slecht voorbeeld zijn waarschijnlijk vergelijken met de plant Fowru Doti. Als hij een gedicht zou voordragen tijdens de conferentie weet ik zeker dat hij ze een krachtige boodschap zou meegeven. Ik doe een gok om te kijken als het mij lukt: ‘Wees niet als een Fowru Doti die de sinaasappelboom verwoest, maar als de meststof blauwkorrel die deze citrusboom laat bloeien, zodat God mierzoete sinaasappels kan oogsten uit zijn tuin. In de bijbel staat dat de oogst groot is, maar dat er weinig mensen zijn om het werk van de Heer te doen. Zorg ervoor dat yu, no pori a oogst fu Gado!
Tegenwoordig worden vaak fake nieuwsberichten verspreid. Je zal het met mij eens zijn dat wij geen fake christenen en valse profeten het veld in kunnen sturen. Het kan ongelovigen ontmoedigen om zich te bekeren. Als wij op pad willen om het woord van God te gaan verkondigen is het vooral belangrijk om een rein leven te leiden en een goed voorbeeld te zijn.

Slotopmerking en uitnodiging
Alle (toekomstige) verkondigers worden op het hart gedrukt om gedragingen die de Heilige Geest bedroeven, vandaag nog los te laten om goed werk te kunnen verrichten. Jij bent deze keer toch zeker aanwezig op de Pinksterconferentie? Ik hoop mannen, vrouwen, jongeren, ouderen en alle (vurige) christenen daar te ontmoeten. Eenieder is van harte welkom. Het maakt niet uit als je wel of niet een christen bent. Kom en ervaar waarvoor je bent geroepen door onze Heer Jezus Christus. Kom je bevrijding ontvangen. Deelname is SRD 350 per persoon.

OMHOOG Jaargang 67, editie 15, 16 april 2023Categorieën:geloof en leven

Tags: , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: