Gebedsactie voor Allan

door Martin Noordermeer omi –

Pater Titus
Op 1 november 1985 is Titus Brandsma, een priester uit Friesland Nederland, uit het bisdom Groningen-Leeuwarden zaligverklaard. Ik, pater Martinus Noordermeer, was daarbij aanwezig. Ik kom uit het bisdom Groningen-Leeuwarden en heb een jaar gewerkt in Emmen waar een kapel was ingericht voor de eerbiedwaardige pater Titus Brandsma. Titus was een pater karmeliet en actief op velerlei gebied vooral in Nijmegen. Hij was ook rector magnificus van de katholieke universiteit aldaar. Pater Titus is in het concentratiekamp Dachau door de Duitsers om het leven gebracht omdat hij zijn priesterlijke functies bleef uitoefenen, hetgeen verboden was.

Pater Michael
Op 15 mei van dit jaar is pater Titus in Rome heiligverklaard en dat is als volgt verlopen. Ordegenoot pater Michael uit het bisdom Florida (VS) had een agressieve vorm van kanker en de uitzaaiingen waren al ver gevorderd. De bisschop van het bisdom waar pater Michael zat, schreef in een lokale krant een artikel over pater Titus, verspreidde gebedsprentjes en riep heel het bisdom op om te bidden voor de genezing van pater Michael. Omdat pater Michael een devotie had tot pater Titus en geloofde in zijn voorspraak werd de hemel bestormd met gebed tot pater Titus. Het hele bisdom deed mee. Hij moest een zware operatie ondergaan van 11 uur. De ziekte, volgens de doctoren, kon gemakkelijk terugkomen, maar na 8 jaar is ontdekt dat pater Michael ‘schoon’ is en geen enkel spoor van kanker meer had. Dit kon door de doctoren medisch niet verklaard worden. Het werd toegeschreven aan de voorspraak en het bidden tot pater Titus Brandsma. Pater Michael is nog steeds werkzaam in het bisdom en is nu 81 jaar!

Vandaag
We weten allemaal dat de koster van de kathedrale basiliek ernstig ziek is en zijn ziekte is ook al in een palliatieve staat. Dit is door doctoren vastgesteld. Zou het geen goed idee zijn, denkend aan die priester uit Amerika, dat ook wij ons massaal gaan wenden tot onze zalige pater Donders om te bidden voor de volledige genezing van Allan? Vandaag, 13 oktober is Allan jarig. Hij is 51 jaar oud geworden. Vandaag is het feest van OLV van Fatima; de laatste verschijning van Moeder Maria aan de kinderen in Fatima gebeurde vandaag in 1917, en vandaag is er een grote bijeenkomst van alle medewerkers van de kathedrale basiliek waar Allan Tjon Kiem Sang 12 jaar koster is geweest. We zouden dus vandaag kunnen beginnen.

Oproep
Wij hadden 8 jaar geleden bezoek op Batavia van Peter, de jongere broer van Allan. Die kwam er om op voorspraak van pater Petrus Donders genezing te vinden. God heeft anders gewild. Allan heeft dezelfde ziekte. Namens het bisdom vraag ik om massaal te gaan bidden voor de volledige genezing van onze koster. Als lid van de Stichting Devotie tot Petrus Donders, en door de bisschop gevraagd om de bedevaarten naar Batavia te begeleiden, doe ik dit voorstel.
“Het is niet de persoon zelf die op magische wijze iemand kan genezen, maar het geloof dat je stelt in die persoon die op een bijzondere manier een relatie heeft met God…” We zouden graag een grootse gebedsactie willen houden voor genezing van Allan, te beginnen op woensdag 13 oktober en te eindigen op 27 oktober, de geboortedag van pater Donders, met een pontificale eucharistieviering in de kathedrale basiliek.
Het is meer dan een noveen. Zoals het gebeurde in Florida bidden wij tot Petrus Donders om volledige genezing van Allan! Wij hebben het geloof in pater Petrus Donders die op een bijzondere manier een relatie heeft gehad met God. Doet u mee? Het kan op uw eigen manier of samen via Radio Immanuel als een noveen.

OMHOOG Jaargang 66, editie 41, 16 oktober 2022Categorieën:geloof en leven, petrus donders

Tags: , , , , ,

1 reply

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: