KJS Youth Festival 2022 op 9, 10 en 11 september

Cheryl Jacott-Daal –

Kabula
Wist je dat kabulafeesten tegenwoordig populair zijn onder vele jongeren? Tijdens dit soort drukke dansi’s zie je schaars geklede meisjes ordinair dansen met jongens op kabulamuziek. In sommige gevallen wordt er Blue Label gedronken, spacecake gegeten en ecstasypillen gebruikt die onze parels tijdelijk een opgewekt gevoel geven. Spacecake is een koek waarin hasj of wiet zit. Jongeren die dit soort ‘Sodom en Gomorra’ feesten bijwonen, scoren wel het cijfer 9 bij Satan, maar niet bij Jezus. Het gevaar van zulke feestjes is dat ouders hierna opgescheept kunnen zitten met een drugverslaafde of een tienermoeder.

Jongerenfestival
Vrees niet! Er is hoop voor onze parels, want Jezus houdt van alle kinderen. Hij zegt: ‘Laat de kinderen tot mij komen en verhinder ze niet, want het koninkrijk van God is ook voor hen bestemd.’ In dit kader organiseert Katholieke Jongeren Suriname (KJS) een jongerenfestival. Jongeren in de leeftijdsklasse van 14 – 24 jaar zijn van harte welkom om uitbundig te komen feesten met koning Jezus in Asewa ‘Otono aan de Prinsessestraat 46. Het inschrijfgeld bedraagt slechts SRD 350. De registratie vindt t/m 25 augustus plaats. Graag online registeren of neem contact op met het Pastoraal Centrum op de telefoonnummers: 426092/8988993.

Schapen
Ben je ooit iets kwijtgeraakt? Je geld? Je mobiele telefoon? Als jij de bijbel leest, zal je merken dat Jezus Christus aan de Farizeeërs uitlegde wat de gelijkenis betekende van de verloren schapen. Hij zei dat mensen die zondigen op het verloren schaap lijken. Net als de herder die het verloren schaap wilde redden, wil Jezus de mensen redden die zondigen. Jezus zei dat Hij daarom met de zondaars sprak. Weet je dat de Heer Zijn verloren schapen vandaag nog terug wil? De schapen die dichtbij Hem zijn, wil Hij behouden.
Het thema van het jongerenfestival is: Deel in Mijn vreugde, Ik ben jouw herder. Jezus wil Zijn schapen omhelzen, vreugde geven en hun gids zijn. Wil jij graag dat jouw kinderen hun tijd aan Jezus geven en leuke activiteiten met Hem doen? Zeker wel!
Jongeren die ingaan op de uitnodiging van koning Jezus kunnen deelnemen aan verschillende activiteiten die hun niet alleen plezier zullen geven, maar ook het eeuwig leven. Pret begint op aarde en eindigt in het paradijs in de hemel.

Scala aan activiteiten
Er zijn verschillende activiteiten gepland. Op de eerste plaats zijn er eucharistievieringen, waarbij de jongeren kunnen ontbijten met koning Jezus. Er zal geen Mc Donalds worden uitgedeeld, maar wel hostie. Dit heilig offerbrood is geestelijk voedsel en vertegenwoordigt het lichaam van Christus. Het lichaam van Christus stelt ons in staat om verleidingen en beproevingen te doorstaan.
Er is ook sport en spel. Jongeren krijgen de kans om te voetballen in het team van Jezus. Hier kunnen zij ook kennismaken met nieuwe christelijke vrienden. Verder zullen Gods engelen zich haasten om ze te hulp te schieten tijdens wedstrijden tegen het team van de duivel. Wanneer er obstakels en moeilijkheden zijn, zullen zij ervaren dat zij in het team van Jezus altijd als winnaar uit de bus komen. Er zullen ook andere spelvormen worden beoefend.
De jeugd zal worden getrakteerd op een mini-beurs. Het doel hiervan is jongeren bewust te maken van educatieve mogelijkheden en de voordelen van een healthy lifestyle. In een aparte feesthoek kan de jeugd zich uitleven tijdens interessante workshops. Bij een van de workshops kunnen zij stoeien met kwasten en verf. Zij mogen hun fantasie gebruiken en deze op een trui tekenen. Lijkt dit jou niet gezellig? Dit is niet alles! De organisatie heeft nog veel meer leuke attracties in petto voor onze parels.

Vurige christenen
Voor de muziekliefhebbers zal er een orkest zijn. Ben je benieuwd naar de dirigent van dit orkest? Het is de Heilige Geest. Participanten gaan helemaal uit hun dak wanneer de Heilige Geest hun danspasjes en stembanden overneemt. Kun je de participanten voor je zien dansen met opgeheven en wapperende handen om God te loven en prijzen? Zij worden geestelijk geraakt. De Heilige Geest helpt ons om vurige christenen te zijn.
In een feestzaal die is versierd met ballonnen en doeken zullen diverse talks worden gehouden. Deze zijn toespitst op hoe de goede herder Jezus onze leidsman kan zijn en hoe wij een persoonlijke relatie met Hem kunnen opbouwen om verleidingen zoals pornografie, homoseksualiteit, roken, drugs, abortus en seks voor het huwelijk te kunnen weerstaan. Gesprekken worden heel openlijk en vrij gevoerd. Er worden geen doekjes om gewonden. Dit stellen onze jongeren op prijs.

Doe mee, doneer
Stimuleer je kinderen ook om te komen smullen van de taart bij koning Jezus in Asewa ‘Otono. Zo kun je de weg openen voor het geven van een christelijke opvoeding. Opvoeden zonder Jezus is las’ ten. Als je denkt dat je het alleen aan kunt, heb je het glad mis. De duivel zit op de loer om kinderen te verleiden.
Jongeren die eerder mee hebben gedaan aan zulke festivals zijn van low battery gegaan naar fully charged. Zij waren soms eerst lui om mee te doen, maar na het festival straalden zij veel enthousiasme uit. Velen hebben verteld dat zij hebben genoten van de party met Jezus. Daarnaast hebben zij mooie geschenken meegekregen zoals: dienstbaarheid, geduld, (zelf-)respect, liefde en Gods wil volgen.
Donaties voor dit evenement zijn ook van harte welkom. Dat kan op het rekeningnummer bij DSB: 1669915 van het RK Bisdom Dienst GCC. Vermeld er wel bij: KJS Youth Festival.

OMHOOG Jaargang 66, editie 31, 7 augustus 2022

Talentenshow tijdens de KJS Youth Festival 2018 (Foto: Gino Rozenblad)


Categorieën:geloof en leven

Tags: , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: