Kerkelijk museum voor jong en oud

door Aruna Mungra –

Het kerkelijk museum in het bisschopshuis aan de Henck Arronstraat 12 is een bezoek waard. Mgr. Karel Choennie had in verschillende preken rond de Paasdagen verteld wat er zoal te zien is in het museum. In de afgelopen periode hebben verschillende scholen een educatieve tocht gehouden waar zij ook een bezoek aan het kerkelijk museum hebben ingelast. Maar ook vanuit de kerk hebben diaconie- en misdienarengroepen hun weg gevonden naar het bisschopshuis.

Op dinsdag 19 april bezochten de vormelingen van de Heilige Bernadette parochie het kerkelijk museum. Zij keken eerst naar een korte film over Petrus Donders. Hierna gingen ze met een speurtocht zelf op ontdekking uit op de expositie over Petrus Donders om zo meer over zijn leven te leren. In de bibliotheek maakten ze de verwerkingsopdracht en keken zelf hun antwoorden van de speurtocht na. Zij kregen ook een rondleiding door het bisschopshuis en bezochten de Petrus Donderskapel. Tot slot gingen ze naar de mis in de kathedrale basiliek, waar ze een speciale zegen van Pater Martin Noordermeer ontvingen.

Ook u bent welkom. Voor meer info en het maken van een afspraak belt u naar 8664623.Categorieën:geloof en leven, petrus donders, verslag

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: