KCV-pinksterconferentie op 3, 4 en 5 juni

Door Cheryl Jacott-Daal –

Ezechiël 36,26
Zijn rooms-katholieken stijve poppen? Nee. Kunnen zij ook vurig zijn? Ja. Katholieken kunnen door hun enthousiasme voor het geloof ook opgewekt zijn, zingen, dansen en getuigen van Gods wonderen. Door de kracht van de Heilige Geest kan het enthousiasme van katholieken zichtbaar worden. Wat is de Heilige Geest? Ben je nieuwsgierig naar de werking van de Heilige Geest? Je kunt het zelf ervaren tijdens een pinksterconferentie die wordt gehouden op 3, 4 en 5 juni in ASEWA ‘OTONO aan de Prinsessestraat #46. De conferentie wordt georganiseerd door de Katholieke Charismatische Vernieuwing (KCV). Participanten kunnen fysiek deelnemen of virtueel deelnemen via Facebook. Het inschrijfgeld bedraagt slechts SRD 200.
Wat mag je verwachten tijdens de conferentie? Ik licht een tipje van de sluier. De inhoud van de conferentie focust op: inspirerende speeches, lofprijzing, aanbidding, genezingsbediening, getuigenissen en eucharistieviering. Enkele sprekers die aan het woord zullen komen zijn: Mgr. Karel Choennie, diaken Antonius Waterberg, zuster Dorothy Amier en diaken Rudi Anose. Het centrale thema van de conferentie is: ik zal u een nieuw hart geven en een nieuwe geest in u uitstorten. Dit staat in Ezechiël 36,26. Sprekers zullen zich rond dit thema toespitsen op onderwerpen zoals bevrijding van onreinheid, het oude loslaten en vernieuwing.

Pinksteren
Kerstfeest wordt uitbundig gevierd. Het pinksterfeest is minder bekend onder gelovigen, maar niet minder belangrijk. De naam Pinksteren komt van het Griekse pentèkostè, dat vijftigste betekent. De feestdag valt altijd op de tiende dag na Hemelvaart en de vijftigste dag na eerste Pasen. Tijdens het pinksterfeest na Jezus’ Hemelvaart waren de volgelingen van Jezus bij elkaar. Plotseling klonk er uit de hemel een geluid als van een heftige wind. Er verschenen vlammen die zich als vuurtongen verspreidden en neerdaalden op al de apostelen van Jezus. Alle werden vervuld van de Heilige Geest en zij begonnen op een luide toon te spreken in vreemde talen. Dit wordt de tongentaal genoemd. Met Pinksteren viert de christelijke kerk de uitstorting van de Heilige Geest over de apostelen. Deze gebeurtenis markeert de geboorte van de Kerk.
Wist je dat er mensen zijn die sceptisch zijn tegenover de uitstorting van de Heilige Geest? Sommige mensen spotten over het gedrag van mensen die vervuld zijn van de Heilige Geest. Zij vinden dat het vurige gedrag hoort bij mensen van de klappen-in-de-handjeskerk. De Heilige Geest is de Helper die Jezus voor ons heeft achtergelaten. Hij geeft ons kracht en gaven waar wij trots op mogen zijn. De gaven van de Geest zijn waardevol en stellen ons in staat om een dienstverlenende houding aan te nemen.

Charismatisch
De KCV is een werkarm binnen de r.-k. kerk die bijdraagt aan het bevorderen van de dienstverlening binnen de Kerk. Deze beweging helpt mensen om een sterke persoonlijke relatie met Jezus op te bouwen. De vernieuwing van ons leven vindt niet automatisch plaats. Ze vindt geleidelijk aan plaats als wij ons hart openstellen voor Jezus en ons laten vormen door de kracht van de Heilige Geest. De KCV organiseert een aantal activiteiten die ons moeten helpen om onze gaven en talenten verder te ontwikkelen om actief binnen de Kerk te worden. Eén activiteit is het organiseren van conferenties zoals de pinksterconferentie, die bijdraagt aan de geestelijke groei van christenen. Er is meer nodig dan alleen op de zondag naar de kerk gaan om een diepere relatie op te bouwen met God. Meer informatie over alle activiteiten zijn te vinden op de website van het bisdom: https://www.bisdomparamaribo.org/bewegingen/katholieke-charismatische-vernieuwing.

Uitnodiging
De pinksterconferentie is geen werelds festival onder het mom van kerk-zijn. De conferentie is een machtige beleving van de pinksterervaring binnen onze eigen r.-k. gemeenschap. Dit mag worden gezien als een positieve ontwikkeling. Wij moeten het enthousiasme waarderen waarmee de apostelen en mensen binnen onze eigen rooms-katholieke gemeenschap zich door Gods kracht en Gods Geest laten bewegen om mee te werken aan Zijn Rijk. KCV nodigt niet alleen vrouwen uit, maar ook mannen en jongeren om de conferentie bij te wonen. Registratie kan via het onlineformulier via deze link. U bent van harte welkom!

OMHOOG Jaargang 66, editie 20, 25 mei 2022Categorieën:geloof en leven

Tags: , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: