24 Uur voor de Heer: Hij is aanwezig

2:30 uur Stille aanbidding. Tegen dit uur is het niet alleen stil, maar de kerk ziet er ook leeg uit. Een dozijn aanwezigen zit met het hoofd gebogen of juist recht voor zich uit te staren. Onder hen zijn enkelen die het elk jaar presteren om van begin tot eind mee te doen. Minimaal 24 uur dus. Lloyd Fung Loy (74) heeft wat broodjes en water in zijn tas. “Omdat ik het nog kan, dan doe ik het. God geeft mij de kracht om ’t nog te doen,” zegt de senior, zonder zich te storen aan zijn leeftijd. “In de gebedswake ben je 24 uur bezig met gebeden, zang en reflectie. Ik bid voor mezelf, maar ik bid ook voor anderen, want ik ben niet alleen op de wereld.” Lloyd ziet een lichte toename van jongeren, hoewel ze niet lang blijven. “Als het schoolkinderen zijn dan kan ik het begrijpen.”

Vaste plek
Georgine Elskamp (62) houdt van haar vaste plek in de kathedraal en komt daarom vroeg. Voor haar geldt ook ‘het blijven van begin tot eind’. Voor de vierde keer komt de inwoner van Wit Santi voor de geestelijke voeding en zelfreiniging. “Vroeger kwam ik met een ander parochielid, nu kom ik alleen. Ik bid voor mijn familie en ook voor andere mensen.”

Challenge
Vasten doet Astra Mac-Nack tot 18 uur, maar veel trek heeft ze niet in het beschuit dat ze heeft meegebracht. “Je bent zo bezig met het geestelijke dat je niet denkt aan eten.” Jaarlijks behoort zij ook tot de enkelingen die van begin tot eind doortrekken. In de cluster Para Wanica van 22 uur deed ze mee met smeekbeden en liederen en bij de afsluiting zal zij ook de inheemse groep ondersteunen. “De gebedswake kan soms spannend zijn, maar je leert ook altijd wat bij. Het bijzondere is dat je de hele dag en nacht kan zijn met de Heer. Samen in gemeenschap met anderen. Iedereen die meedoet, levert een bijdrage. Ik geloof dat Hij aanwezig is (in de monstrans) en ik vind het een challenge om met Hem te waken.”

Volgens het gastenboek heeft tot dit uur een aantal van vierhonderd-plus personen de ingang van de kathedrale basiliek betreden.Categorieën:geloof en leven

Tags: , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: