De kracht en aanwezigheid van de Heilige Geest

Het is 19 uur. Op het programma staat de Kruisweg. Een uur lang. Vicaris-generaal Esteban Kross zingt en kondigt elke statie aan. Eerder op de dag – ’s middags om 12 – opende hij de 7e editie van 24 Uur voor de Heer met een eucharistieviering. Vydia Ladi (78) was er reeds vanaf 11 uur ’s morgens in de kathedrale basiliek. “Geweldig!” zegt de devote senior. Het gebed en de gebeden uit het gebedenboek vindt zij bijzonder. “Ook de rozenkrans vond ik mooi.” In 2017 presteerde Vydia het om 24 uur te blijven, maar voor deze keer houdt zij het hierop. “Ik word straks opgehaald, maar morgen om 12 uur ben ik er weer voor de afsluiting!”

Thema
Verschillende parochies en groepen uit het bisdom krijgen een half uur of een uur voor gebed, meditatie en/of reflectie. “Daarnaast zijn er ook momenten van stille aanbidding en spontane gezamenlijke gebeden,” zegt Gerda Misidjang, leidinggevende bij het Pastoraal Centrum. Vanaf de tweede editie in 2016 ligt de organisatie van de gebedswake bij deze afdeling van het bisdom. Thema dit jaar is ‘Samen op weg naar een synodale kerk’.

Aanwezigheid
Het is nu 21uur. Met elk kwartier dat voorbij gaat, stromen meer gelovigen binnen. Eerder op de avond om 18 uur, na het Angelus- en het avondgebed van de Katholieke Jongeren Suriname (KJS), beweegt Mirjam Symor zich naar de uitgang. Zo meteen haalt ze haar dochter op, daarna gaan ze naar huis. Ieder jaar doet Mirjam mee met 24 Uur voor de Heer. Haar motivatie: de uitstelling van het Allerheiligste. “Je krijgt dan 24 uur de gelegenheid om aanwezig te zijn bij de Heer. Al is het maar een minuut, maar je voelt de kracht en de aanwezigheid van de Heilige Geest. God is altijd en overal aanwezig maar nu voel je het extra. Door deel te nemen geef je ook de behoefte aan om dichtbij te zijn bij de Heer. Een speciale ontmoeting. Vervuld ga je naar huis en kan je Zijn liefde meegeven aan anderen, want niet iedereen is in de gelegenheid om te komen.”

Later op de avond meer over het verloop van de gebedswake.

   Categorieën:geloof en leven

Tags: , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: