Kinderen Sint-Elisabethschool 2 over zegening school

Door Chequita Goedschalk –

Eind november en de eerste weken van december heeft diaken Marius Galon, bijgestaan door diaken Lito Alantee en enkele werkers van de kathedrale basiliek, scholenbezoeken afgelegd om kennis te maken en samen met leerkrachten en leerlingen te bidden voor inzicht, wijsheid en kracht voor een nieuw schooljaar. Ook werden de leerlingen en de klassen gezegend. De scholen die bezocht werden: Sint-Elisabeth 1 en 2, Sint-Louise, Sint-Paulus, Richenel Slooteschool, Petrus Dondersschool en de school voor Jong Talent in Suriname. Wij vroegen de leerlingen van de Sint Elisabeth 2 wat zij ervan vonden. Hieronder enkele leuke reacties. Sommige leerlingen hebben ook een tekening gemaakt.

Dit artikel zou reeds in december geplaatst worden, maar is helaas niet gebeurd.

Geen naam
De Diaken had gesproken over dat hij ons gaat inzegenen. Hij wenst ons een goed schooljaar. Hij heeft ons ingezegend met heilige water. Hij heeft het op iedereen gesprenkeld en ook in de klas. Dat heilige water heeft ons ingezegend. Dat we alles moeten loslaten. Ik bedoel alle slechte dingen moeten we loslaten. Hij heeft ons ook gezegd dat God onze Vader ons beschermt.

Giant Corinde Gigi
Toen de diaken en zijn kerkgroep zijn gekomen wist ik niet wat zou gebeuren, maar ik was rustig. Wij hadden zegen van Christus gekregen. Wij hadden ook geleerd hoe je een kruisteken moest maken. Wij hadden gebeden zodat God ons beschermt. Maar het was goed. Ook heeft de diaken onze klas gezegend. Ze hadden ons gevraagd op welke school we willen gaan.

Zonder naam
De diaken heeft ons gezegend met heilig water. Ik vond het goed en belangrijk dat ik werd gezegend. Elk school jaar moet het gebeuren. Ik weet dat God ons vergeeft wanneer we een zonde doen. We leren om goede dingen te doen.

Lilia
Ik voelde me heel goed en ook vrolijk; mijn gevoel was dat God naast mij was en ook dat God me zegent. In de avond droomde ik dat God me Vader was en God is tot nu toe me vader. Al ben ik groot maar God gaat mijn vader blijven. Elke dag in de avond droom ik van God. Alleen in het weekeinde droom ik niet van God droom ik van me opa en oma en me zusje en ik.

Jalen
Het was leuk we werden nat. De hele klas ook en we hebben geleerd om goed te bidden met ons hand op onze hart en dat we konden horen wat God zegt.

Felicia Kimberly Vriese
Ik vond het leuk, want diaken heeft ons gezegend en we hebben gebeden en ik vond het ook goed want ik heb God beter leren kennen en we hebben ook het kruisteken kunnen maken op de juiste manier.

O’Charra
Ik bedank u voor de zegening en ook voor het gebed. Dat gebed was heel, heel prachtig met die zegening voelde ik me 100% beter en al die andere kinderen voelen zich ook 100% beter. En ook me lieve juffrouw vond die inzegening heel erg goed en we hebben allemaal genoten van het gebed en de beste zegen. Ik bedank jullie allemaal.

Ngaydee
Mijn ervaring was goed. Ik ben meer gaan focussen op mijn schoolwerk en tekenen en verven thuis want daarmee was ik gestopt, omdat als ik in een ruimte ben dan heb ik geen ideetjes meer.

Umatilla
Ik vond het heel leuk en het heeft mijn dagen veranderd toen ik was gezegend was ik vanaf die dag niet meer bang en was ik ook niet meer angstig. Ik dank de diaken dat hij mij heeft gezegend en ik was die dag ook blij.

Gelicia
Toen de diaken in de klas kwam vroeg ik me af wat hij zou doen. Toen zei hij dat hij ons zegenen begon ik te lachen en luisteren en toen hij begon te zegenen was ik blij. Toen hij klaar was ik niet zo blij ik wilde dat hij elke dag moest komen om ons te zegenen maar dat kon niet en ik vond het leuk om gezegend te worden. En het voelde aan dat de Heer ons heeft gezegend en daarom vind ik het leuk als ik gezegend word en naar de kerk ga. Samen kunnen we de Here groot maken, daarom bid ik als de Here er niet was dan zou de aarde niet eens bestaan daarom ben ik blij om gezegend te worden.

Xaya
Ik vond het leuk om de diaken voor de klas te zien en om mijn vriendinnetjes. Ze werden nat alsof zij in de regen waren. Terwijl zij nat werden lachten zij ook. Het was een van de leukste dagen. Maar ook dit jaar was ik er niet. Ik vind het erg, ik was ziek maar ik heb wel alle andere meegemaakt, dat vind ik wel goed. Dan weet ik ook wat de diaken doet.

Gremilio
Wat ik ervan vond: het was goed. Ik had het nodig, ja en precies die dag voelde ik me een beetje anders en ik houd ook van dat blauwe pak dat jullie aan hadden en het was ook een mooie dag dus daarom voelde ik me een beetje anders en dat water was ook lekker koud. Dus toen ik het voelde, voelde ik alsof ik vrij was dus dat was het.

Drishtie
De diaken was gekomen met een zuster en de broeder. De diaken heeft ons gezegend met wijwater. We moesten onze handen open maken om de zegen te ontvangen en we moesten een kruisteken maken. Ik vond het interessant en fijn dat we werden ingezegend en dat de Heer met ons is en dat ik beter me lessen kan leren.

Geen naam
De diaken en zijn collega’s zijn gekomen in onze klas (6B). We hebben gebeden en we hebben een beetje gesproken over de Heer (God). De diaken heeft ons ingezegend met wijwater (gezegend water). We moesten onze linkerhand op ons hart zetten. Hij is in onze klas gekomen (de diaken) om ons in te zegenen, zodat de Heer met ons is en dat we goede daden en goed kunnen leren en veilig kunnen zijn.

Shanna
Diaken, broeders en zusters, dit is wat ik vond van de inzegening op school. Een ding: het was niet zo leuk maar leuk. Broeder ging eerst praten en daarna heeft hij ons gezegend en we moesten naast onze tafel staan en daarna heeft zuster ons gewezen hoe we het kruisteken moesten maken. Je linkerhand op je borst na de inzegening moesten we het kruisteken maken. Wat ik leuk vond was toen we het kruisteken moesten maken en toen we gezegend werden met het wijwater en het was ook op ons tafel en tas gegaan.

Geen naam
De diaken heeft ons ingezegend. Ik vond het leuk hoe de diaken ons had ingezegend en een zuster had ons gewezen hoe wij moeten bidden. We hadden eerst gebeden en daarna werden we ingezegend met wijwater. Ik vond het goed dat ze ons hadden ingezegend dat God altijd met mij is dat ik altijd veilig naar huis mag.

OMHOOG Jaargang 65, editie 52, 26 december 2021Categorieën:geloof en leven, verslag

Tags: , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: