In memoriam: Marcus Fonkel

door pater Kenneth Vigelandzoon –

Daar komt hij aangelopen, de schrale, altijd netjes geklede man van God, catechist Marcus Fonkel, bij eenieder bekend als BO, broeder van alle huizen thuis. Na een korte ongelijke strijd is onze dierbare broeder Marcus komen te overlijden op dinsdag 18 januari jl. De hoop op volledige genezing is uit onze ogen vervlogen. De keus die de Allerhoogste maakt is altijd voor het beste van de mens.
Broeder Marcus was een man die vanuit opgegroeide discipline liefst op tijd begon met de dienst, ongeacht welke en wanneer hij er was, was zijn stille aanwezigheid niet altijd merkbaar, wel voelbaar. Hij heeft o.a. de kerk van Lombé staande gehouden met vallen en opstaan. De zwakheden en de goede zijden waren niet altijd goed te rijmen maar een gerespecteerd man was hij zeker.
Hij heeft zijn gezin steeds betrokken in het huis van de Heer; zo hebben zijn dochters vaak hun stem geleend in de zang en heeft Michello, een van zijn kleinzonen, als misdienaar zijn opa BO niet in de steek gelaten. Broeder Marcus heeft de zending tot catechist samen met anderen ontvangen van Mgr. Zichem. Hij kon niet altijd vlot mee met de moderne liturgische zanggebruiken.
Als een man geworteld in het geloof, bracht hij op zijn manier het geloof tot uiting. He really did it his way. Zodra hij er was, vaak als een van de eersten, begon hij de bel te luiden. Toen hij niet meer actief mee kon doen vanwege verslechtering van zijn ogen en andere omstandigheden bleef hij trouw aan het huis van de Heer. Bij de singineti’s en beri’s was hij er haast altijd. Ook toen het noodlot viel kwam hij van een siksiwiki.
Namens de bisschoppen Mgr. Karel Choennie en de Mgr. Wilhelmus de Bekker, de cursusleiding van de catechistenopleiding Binnenland en de boslandpastores wensen wij de familie, vrienden oud-collega’s en gemeenteleden van Gerardus Majella Lombé heel veel sterkte toe. Wat God doet, dat is welgedaan.
Rust in vrede, broeder Marcus Fonkel.

OMHOOG Jaargang 66, editie 03, 23 januari 2022Categorieën:geloof en leven

Tags: , , , , ,

1 reply

  1. Mijn eerste ontmoeting met broeder Marcus Fonkel was in 2006. Hij was een zeer aimabel persoon. Derhalve mijn oprechte medeleven bij dit droeve afscheid. Ik wens alle naaste familieleden en gemeenteleden in Nieuw Lombé en Klaaskreek heel veel sterkte bij dit groot verlies. Moge God jullie allen troosten en veel kracht geven in de komende tijd.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: