Apostolische nuntius zal Caribisch gebied missen

De vertrekkende apostolische nuntius Zijne Excellentie Aartsbisschop Fortunatus Nwachukwu zei dat hij het Caribisch gebied en Trinidad en Tobago op een ‘speciale manier’ zal missen. Hij vroeg om gebed voor zijn nieuwe functie als vertegenwoordiger van de Heilige Stoel en permanente waarnemer bij het kantoor van de Verenigde Naties (VN) en gespecialiseerde agentschappen in Genève, evenals de permanente waarnemer bij de Wereldhandelsorganisatie (WTO) en de vertegenwoordiger van de Heilige Stoel aan de Internationale Migratieorganisatie (IOM).
Aartsbisschop Nwachukwu zei tegen de gemeente in de kapel van Living Water Community (LWC) en de kijkers van de mis op Trinity TV, dat hij niet wist of hij nog een kans zou krijgen voordat hij het land en het Caribisch gebied verliet, dus greep hij de gelegenheid aan om te bedanken voor het hartelijke welkom en de relatie tijdens zijn missie. Aartsbisschop Nwachukwu was ook de ambassadeur van de Heilige Stoel in Caricom (Caribische Gemeenschap).
“Het is voor mij een geweldige en verrijkende ervaring geweest”, zei hij. De aartsbisschop zei dat hij is begonnen met het ‘afbouwen’ van zaken en geleidelijk afscheid neemt van mensen, hoewel hij er nog een tijdje zal zijn. Een persbericht gedateerd 17 december 2021 van de Antilliaanse bisschoppenconferentie verklaarde dat de nuntius “de leiding zal hebben over de missie hier in Trinidad en Tobago, het Caribisch gebied en de Antillen, totdat hij naar de nieuwe missie vertrekt, hoogstwaarschijnlijk begin maart 2022.”

Aartsbisschop Nwachukwu zei dat hij in deze missie één assistent had, maar bij de VN zal hij met een groter team werken. “Ik weet dat het een enorme uitdaging zal worden, dus ik verzoek u ook mij te vergezellen met uw gebeden. Ik ga het Caribisch gebied missen en ik ga Trinidad en Tobago op een speciale manier missen en… op een speciale manier deze gemeente.” De nuntius bedankte LWC-medestichteres Rhonda Maingot voor de gelegenheid om met hen te delen en de gezegende eucharistie te vieren.
In opmerkingen aan het einde van de liturgie zei Maingot dat het de gemeente een genoegen was voor de keren dat de nuntius de eucharistie kwam vieren. Ze noemde het een geweldige reis en zei dat hij ‘zeer inspirerende preken’ hield. Maingot zei tegen aartsbisschop Nwachukwu: “We geven je ons hart, neem ons in je hart.”

In de homilie merkte de aartsbisschop op dat het een nieuw jaar is, maar de activiteiten gingen door zoals voorheen, bijvoorbeeld de zon zal opkomen, mensen zullen ziek worden en hij, de aartsbisschop, zou nog steeds genieten van ‘doubles’, dus wat maakte het jaar nieuw? Hij suggereerde: “We kunnen gelukkig nieuwjaar roepen … tenzij we besluiten het nieuw te maken, het wordt geen nieuw jaar tenzij jij en ik besluiten het nieuw te maken met onze nieuwe voornemens.”
Hij belichtte een paar dingen die mensen uit de weg moeten gaan: rancune, het verlangen naar wraak. “Vergeef gewoon en ga verder en laat de Heer schijnen op je pad en op je weg.” De personen die worstelen met verslavingen, bijvoorbeeld alcoholisme, kunnen opnieuw beginnen en hun gezin verrassen. “Laat ze zien dat er iets nieuws is gekomen.”
Aartsbisschop Nwachukwu zei dat hij dol was op het getal 215, Openbaringen 21,5, en degene die op de troon zat zei: ‘kijk, Ik maak alles nieuw’. Hij vroeg de gelovigen: “Gaan we ons bij Hem voegen? Zullen we alles nieuw maken in ons land, in ons gezin, in onze samenleving, in onze wereld?”
(Catholic News TT)Categorieën:geloof en leven, verslag

Tags: , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: