OLV van Goede Raad houdt digitale bijeenkomst tijdens lockdown

Door Astra Macknack-Wajwakana –

In liefde samen
De mens is geschapen vanuit Gods liefde. Naar Zijn beeld en gelijkenis. “En God sprak: ‘Het is niet goed dat de mens alleen is,’ en schiep toen de vrouw, eindelijk vlees naar zijn vlees.” Vanuit deze verzen voel je al aan dat de mens niet is geschapen om alleen te zijn. Dus is het niet abnormaal als mensen zich eenzaam voelen en ziek worden van eenzaamheid. Wij hebben elkaar nodig om door het leven te gaan en gelukkig te zijn.

Digitale bijeenkomst
Het is nu al ongeveer 4 maanden dat wij geteisterd worden met dit coronavirus en nu al meer dan een maand dat de kerk gesloten is en er dus geen samenkomsten zijn. Gebruikmakend van de woorden van het beleidsplan 2020-2024 van de bisschop en door gebed voor een oplossing, heeft Gods liefde en barmhartigheid geleid tot een online samenkomst van parochianen van OLV van Goede Raad via het platform Google Meet. Wij gebruiken Google Meet dus niet alleen voor vergaderingen, maar ook om samen te komen in een dienst met gebed, zang en het Woord om God te loven en te prijzen voor Zijn goedheid en liefde, en om elkaar te bemoedigen in gebed en door het Woord. Vanuit onze groepsapp hebben wij met de ons door God gegeven talenten samen deze bijeenkomst gerealiseerd.

Volgende afspraak
Op woensdag 23 juni jl. hielden wij weer zo’n digitale bijeenkomst. De celebrant was pater Fransiskus Mistrianto CM. De avond werd geopend met een openingslied, gevolgd door een schuldbelijdenis om daarna God te loven, te prijzen en te danken met een lied. Daarna hebben we geluisterd naar het Woord van de Heer en de preek van pater. Hierna was het tijd voor gebed. Wij gingen ons gesprek aan met de Heer met onze voorbeden, waarna de avond werd afgesloten met een lied, vervolgd door de zegen van pater. Wij waren een eenheid in Gods geest. Ondanks het feit dat sommigen van tijd tot tijd internetstoring hadden, mogen we praten van een geslaagde samenkomst. Alhoewel eenieder halsreikend uitkijkt naar het moment waarop wij fysiek weer bijeenkomsten kunnen houden en elkaar ontmoeten, maakten wij de afspraak voor de volgende digitale ontmoeting.

Gods stem herkennen
De evangelielezing van die dag was gehaald uit Mt 7,15-20, waarbij wij werden opgeroepen om voorzichtig te zijn voor roofzuchtige wolven die in schaapskleren ons benaderen. Met deze woorden werd duidelijk dat wij meer dan ooit ons moeten inzetten om de stem van onze Hemelse Vader te kennen en herkennen, zodat wij niet meegaan met valse profeten. In deze moeilijke tijd zullen Gods schapen op hol slaan als wij, Gods kinderen, aan de kant blijven staan en wachten. Wij moeten ons niet laten demotiveren door het aantal mensen die belangstelling hebben in een virtuele samenkomst. Begin en Gods Geest zal verder leiden, want Jezus is de weg, de waarheid en het leven. Jezus is en wijst de weg van en naar het leven. God is een God van trouw en Hij houdt zich altijd aan Zijn belofte dat Hij met ons is tot aan de voleinding der wereld. Zijn ondersteuning kunnen wij altijd ervaren bij de uitvoering van Zijn opdracht. Amen.

OMHOOG Jaargang 65, editie 28, 11 juli 2021Categorieën:geloof en leven, verslag

Tags: , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: