Uit het archief

Het archief van bisdom Paramaribo heeft twee foto’s toegevoegd! Uw hulp is welkom! #archiefbisdomparamaribo #fotocollectie #bisdomparamaribo

OMHOOG

Bisdom Paramaribo heeft een archief met een collectie documenten en archiefstukken vanaf de achttiende eeuw. Deze documenten en archiefstukken hebben alle betrekking op het rooms-katholieke leven in Suriname. Veelal wordt het archief geraadpleegd voor een kopie van een doopbewijs of de juiste schrijfwijze van een familienaam. Naast doop-, trouw- en begrafenisregisters zit in de collectie ook een verscheidenheid aan correspondentie en stukken over onder andere ledenregistratie en gemeenteleven.
Chequita Goedschalk en Idris Kortram, de twee medewerkers bij het archief, komen ook regelmatig foto’s tegen in de collectie. Vele van deze foto’s hebben soms een beknopte omschrijving maar vaak genoeg geen. Deze foto’s waren belangrijk genoeg om in het archief terecht te komen. Ongetwijfeld zal het verhaal achter die foto ook nieuwswaardig zijn. Daarom roepen de medewerkers van het archief uw hulp in.
Om de ene week wordt hier op deze pagina een foto met al haar kenmerken geplaatst. Herkent u…

View original post 164 woorden meerCategorieën:geloof en leven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: