Druppels liefde: Jezus had gelijk

Door pater Ricardo Carvalho CSsR –

Johannes 20, 1-9

Wat voelen wij, volgelingen van Jezus, als we de waarheid durven geloven dat God Jezus heeft opgewekt? Wat gebeurt er in ons terwijl we in Zijn voetsporen blijven wandelen? Hoe communiceren we met Hem als we Hem vol leven ervaren?

Verrezen Jezus, je had gelijk.
Het is waar wat U ons over God heeft verteld. Nu weten we dat God een getrouwe Vader is, die het volledige vertrouwen waard is. Een God die ons liefheeft, zelfs na de dood. We zullen met meer geloof dan ooit ‘Vader’ blijven roepen, zoals U ons hebt geleerd. We weten dat God ons niet zal bedriegen.

Verrezen Jezus, je had gelijk.
Nu weten we dat God een vriend van het leven is. Nu beginnen we Uw passie voor een leven dat gezonder, rechtvaardiger en gelukkiger is voor iedereen, beter te begrijpen. Nu begrijpen we waarom U de gezondheid van zieken verkoos boven welke wet of religieuze traditie dan ook. In Uw voetsporen zullen we gaan over het helen van het leven en het verlichten van lijden. We zullen religie altijd in dienst stellen van mensen.

Verrezen Jezus, je had gelijk.
We weten nu dat God recht doet aan onschuldige slachtoffers: God laat het leven zegevieren over de dood, het goede over het kwade, de waarheid over leugens, liefde boven haat. We zullen blijven strijden tegen kwaad, leugens en misbruik. We zullen altijd de heerschappij van deze God en Gods gerechtigheid zoeken. We weten wat het belangrijkste is dat de Vader van ons wil.

Verrezen Jezus, je had gelijk.
We weten nu dat God zichzelf identificeert met de gekruisigde, nooit met de beul. We beginnen te begrijpen waarom U altijd bij degenen was die pijn hadden en waarom U de armen, hongerigen en mensen die veracht worden zo verdedigde. We zullen de meest zwakken en kwetsbaren verdedigen, degenen die mishandeld worden door de samenleving en vergeten door religie. Vanaf nu zullen we beter luisteren naar Uw oproep om barmhartig te zijn zoals de Vader in de hemel.

Verrezen Jezus, je had gelijk.
Nu beginnen we een beetje te begrijpen van Uw meest harde en vreemde woorden. We beginnen aan te voelen dat degene die zijn of haar leven verliest voor U en voor Uw evangelie, het zal redden. We begrijpen nu waarom U ons uitnodigt om U te volgen tot het einde, elke dag het kruis te dragen. We zullen een beetje blijven lijden voor U en voor Uw evangelie, maar zeer binnenkort zullen we de omhelzing van de Vader met U delen.

Verrezen Jezus, je had gelijk.
Nu leeft U voor altijd en maakt U Uwzelf aanwezig in ons midden als twee of drie van ons verenigd zijn in Uw naam. Nu weten we dat we niet alleen zijn, dat U ons vergezelt, terwijl we naar de Vader lopen. We zullen naar Uw stem luisteren als we Uw evangelie lezen. We zullen met U worden gevoed als we Uw maaltijd vieren. U blijft bij ons tot het einde der tijden.

Gebed:
Heer Jezus, verlicht mijn geest en mijn hart, zodat ik mijn verkeerde opvattingen over de opstanding kan overwinnen.

Deze wekelijkse column is een overweging op de lezing van de zondag. Eerwaarde Ricardo Carvalho CSsR is de parochiepriester van Maria Koningin van de Wereld (Latour) en St.-Franciscus (Livorno).

OMHOOG Jaargang 65, editie 14, 4 april 2021Categorieën:column, Overwegingen

Tags: , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: