24 uur voor de Heer op 5 en 6 maart a.s.

Melvin Mackintosh –

Eucharistische aanbidding
Van vrijdag 12:00 uur tot de volgende dag om 12:00 uur wordt in de kathedrale basiliek de zesde gebedswake 24 uur voor de Heer gehouden. Het begint en eindigt zoals bekend met een eucharistieviering. Na de eucharistieviering op vrijdag zal de celebrant het Allerheiligste uitstellen. Tijdens de eucharistische aanbidding kan men in stilte bidden of meedoen met de groepen die zullen voorgaan in smeekbeden, bijbelreflectie of vrije gebeden. Ook de rozenkrans wordt er gebeden en de kruisweg naar Batavia. De vele gebedsvormen worden afgewisseld met stille aanbidding en meditatie.
Het thema voor dit jaar is de apostolische brief Patris Corde – Met een Vaderhart. Als inspirerende tekst wordt gebruikt: Zo liefdevol als een vader is voor zijn kinderen, zo liefdevol is de Heer voor wie Hem vrezen(Ps.103,13). Alle deelnemende groepen zijn gevraagd om het thema te verwerken in hun gebedsvorm en overwegingen. Het gebedenboekje Heer, kom mij te hulp, dat speciaal voor de gebedswake 24 uur voor de Heer wordt uitgegeven, maar ook voor andere devoties geschikt is, zal ook deze keer te koop zijn.
Tijdens de gebedswake is er ook gelegenheid tot biechten. Verschillende biechtvaders, priesters, zullen gedurende de 24 uur voor de Heer in de kathedrale basiliek aanwezig zijn om de biecht af te nemen. Eenieder wordt uitgenodigd om mee te doen met dit mooie initiatief en deel te zijn van een universele gebedswake. Hieronder vindt u een compleet programma van de gebedswake 24 uur voor de Heer.

COVID-19
Vanwege de coronabeperkingen wordt de gebedswake onder de volgende strenge voorwaarden gehouden:

  1. de 24 uren gebedswake start op vrijdagmiddag 5 maart om 12:00 uur met een eucharistieviering in de kathedraal en eindigt op zaterdagmiddag 12:00 uur wederom met een eucharistieviering. Zowel tijdens deze viering als gedurende de volledige 24 uren zullen er steeds niet meer dan 50 personen in de kerk worden toegelaten;
  2. allen die van plan zijn op een bepaald moment gedurende de 24 uren in de kathedraal aanwezig te zijn, dienen zich vooraf aan te melden. Dit geldt ook voor degenen die reeds gevraagd zijn om voor te gaan in gebed of zang. Aanmelding geschiedt bij Pastoraal Centrum op 476888/424245 of via WhatsApp 08988993;
  3. van gelovigen die zich in de kerk bevinden wordt verwacht, dat men op ruime afstand van elkaar zit of knielt;
  4. de biecht zal in de openlucht aangeboden worden in verband met de COVID-19-maatregelen;
  5. om zoveel mogelijk gelovigen deel te laten nemen aan deze gebedswake zal de aanbidding in de kathedraal te volgen zijn via livestream op het YouTubekanaal van het bisdom Paramaribo en op de Facebookpagina;
  6. Gebedenboekjes (SRD 20,-) en bijbels (SRD 150,-) kunt u vooraf kopen bij het Pastoraal Centrum. Tijdens de 24 uur voor de Heer zijn ze ook in de kathedraal verkrijgbaar;
  7. Wij attenderen u erop het COVID-19-protocol in acht te nemen, t.w. voor het betreden van de kerk uw handen te sanitizen; uw neus- en mondbedekking op te hebben, uw temperatuur te laten meten en uw naam, adres en contactnummer door te geven aan onze medewerkers.

Laten wij in het jaar, toegewijd aan St.-Jozef, hem aanroepen om voor de universele kerk en onze familie voor te spreken.

Hieronder het programma van de gebedswake 24 uur voor de Heer 2021.

OMHOOG Jaargang 65, editie 09, 28 februari 2021Categorieën:geloof en leven

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: