De kwestie van het water

De Canopi, vervuild door goudwassing, mondt uit in de Oyapock FRANS GUYANA

Door Mgr. Emmaul Lafont, bisschop van Cayenne.

In de paragrafen 27 tot en met 31 van Laudato Si schrijft Paus Franciscus over het waterprobleem. Hij maakt zich ernstig zorgen over de vervuiling van de waterbronnen en schoon drinkwater voor de armen. Wij hopen dat u de encycliek zelf ter hand neemt en leest.

In paragraaf 29 zegt hij: “Een bijzonder ernstig probleem is dat van de kwaliteit van het water dat beschikbaar is voor de armen en dat iedere dag veel doden ten gevolge heeft. (…) De waterhoudende grondlagen worden op veel plaatsen bedreigd door vervuiling die wordt veroorzaakt door sommige activiteiten op het gebied van het delven van grondstoffen, van landbouw en industrie. Wij denken niet alleen aan het afval van de fabrieken. Men blijft wasmiddelen en chemische producten die de bevolking op veel plaatsen in de wereld gebruikt, lozen in rivieren, meren en zeeën.”Categorieën:geloof en leven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: