Themalied en logo AEC Youth Assembly 2022 gekozen

Competitie
Muzikante Leandra Simon-Richards van het aartsbisdom Port-of-Spain is winnaar geworden van de competitie voor een themalied voor de Youth Assembly 2022 van de Antilliaanse bisschoppenconferentie (AECYA). Dit betekent dat het winnende nummer van Simon-Richards ‘Fully Alive’ gedurende de katholieke jeugd- en jongerenbijeenkomst zal worden afgedraaid. Het ontwerp van Jawanza Stuart uit Dominica is gekozen als logo voor de AECYA 2022.
De wedstrijd voor het logo en het themalied was opengesteld voor alle burgers en inwoners van de AEC vanaf 16 jaar en ouder, en werd georganiseerd door het bisdom van Roseau. Het thema voor de 7e AECYA is Youth: The face of Christ fully alive.
De teksten en de muziek van het AECYA-themalied moeten een sterke Caribische culturele identiteit weergeven, veelzijdigheid hebben en zich ervoor lenen om te worden gezongen en ingespeeld door verschillende instrumenten (strijkinstrumenten, steelpan, keyboard, percussie, houten blaasinstrumenten). Het lied moet een sterke Caribische culturele smaak en ritme hebben; en met name de teksten moeten het thema van de Youth Assembly weerspiegelen.

AECYA2020
De AEC Youth Assembly is de grootste bijeenkomst van katholieke jongeren en jong volwassenen in het Caribisch gebied, staat op de Facebookpagina. Het doel van deze meerdaagse bijeenkomst is om jongeren en jong volwassenen te helpen in de herbevestiging van hun katholieke identiteit en zichzelf te zien als een levendige katholieke jeugd in de regio die haar roeping navolgt om discipel te zijn.
De AECYA is een geweldige gelegenheid voor onze jongeren en jong volwassenen om bijeen te komen en interactie te hebben met andere jonge katholieke mensen vanuit het hele Caribisch gebied. Ze nemen deel in catechesesessies, ervaren culturele uitwisseling en vieren het katholieke geloof door het Woord van God en de sacramenten.
Surinaamse katholieke jongeren hebben vaker meegedaan met de AECYA. De laatste keer was in juli 2018 tijdens de 6e editie in Fort-de-France, Martinique. De 7e editie die dit jaar gehouden zou worden, is vanwege de COVID-19-pandemie verschoven naar volgend jaar in Roseau, Dominica.

Prijsuitreiking
Bij de prijsuitreiking op woensdag 1 juli jl. op het secretariaat van de AEC in St Clair, Port-of-Spain deelde Leandra Simon-Richards wat haar geïnspireerd heeft om dit specifieke nummer te schrijven en wat de rode draad is in de meeste van haar liederen. Zij kreeg haar prijs overhandigd door pater Donald Chambers, secretaris van de AEC.
Leandra: “… gaat echt over vrijheid en de vrijheid of de bevrijding die we krijgen door redding …” Ze merkte op dat hoewel ze eerder andere nummers heeft geschreven, het werken met een gekozen thema enigszins beperkend was. Desalniettemin voelde Richards zich tevreden met het presenteren van de boodschap van bevrijding van het gelaat van Christus en wat het voor haar betekende via haar teksten.
Jawanza Stuart kreeg zijn prijs overhandigd door bisschop Gabriel Malzaire, voorzitter van de AEC, in het Bishop Arnold Boghaert katholieke centrum.

OMHOOG Jaargang 64, editie 27, 12 juli 2020Categorieën:persbericht

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: