Geef het beste, geef je tijd

Gisla Noslin –

Het beste
Als moeder van vele kinderen geniet ik van elk kind: van de zang en het gebed van elk kind, van een glimlach of juist de stilte en die serieusheid. Het geeft mij momenten van vreugde. Soms word ik ook verdrietig. Maar ik blijf het beste geven: tijd. Moederdag is een dag van het beste: je krijgt er de eigenschappen, deugden, waarden en normen van het christelijke leven te zien. Je krijgt het allerbeste van 365 dagen.
Maria, de moeder van Jezus, ontving het beste van haar Zoon: op de bruiloft in Kana en aan de voet van het kruis. Alle zorg vanaf de aankondiging van de geboorte tot het moment van de kruisiging en de opstanding was de moeite waard. Zij is het zonnetje, de moeder der goddelijke barmhartigheid en de zetel der wijsheid.
Jezus heeft haar niet betaald gezet (voor die ene dag) dat zij hem in de tempel vergat, nee, hij was dankbaar en liet hoop, geloof, liefde en gevoeligheid zien. Vertrouwen en nederig als een moeder gaf zij de wijsheid door: “Doe alles wat Hij jullie zegt” (Joh 2). Jezus gaf haar het beste: Hij veranderde water in wijn.

“Nu is het mijn beurt”
Moeders kunnen ook ziek worden, maar verbergen hun pijn. Ik maakte de afspraak, kreeg een datum en de dag dat de specialist zou moeten opereren, vroeg ik mijn dochter om met me mee te gaan. De specialist had mij bij mijn eerste gesprek niet gevraagd hoe lang ik met die knobbels rondliep en of ik pijn had. Een garantiebrief van de huisarts was voor de operatie voldoende. Wij waren er om half 1, want de operatie zou om 1 uur plaatsvinden. Er waren volgens de zuster veel ernstigere gevallen, dus moest ik wachten.
Ik liep al 7 jaren met de knobbels en ik had pijn en langer wachten mocht, maar vandaag zou het gebeuren, al babbelend en biddend. Eindelijk mocht ik om half 4 naar binnen om daar nog een uur te liggen. De operatie lukte. De specialist bood zijn verontschuldiging dat hij mij zo lang met die knobbels heeft laten wachten. Ik vergaf hem!
Ik liet mijn dochter zien wat in een knobbel zat. Ojeetje. Dat is een lange dag geweest, zei ik aan mijn dochter. Ik kreeg het beste antwoord: “Mama , wij doen zoveel samen, je hebt tijd om ons overal te brengen. Toen ik klein was wachtte je uren op mij, nu is het mijn beurt.” De drie deugden bij moederdag zijn dus: geloof, hoop en liefde.

OMHOOG Jaargang 64, editie 18, 10 mei 2020Categorieën:getuigenissen

Tags: , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: