Prakseri: Smeriger kon het niet

Column

Heel onze samenleving, ja heel de wereld is in de ban van de coronapandemie. Nieuwsberichten gaan haast nergens anders over. Regeringen overal ter wereld worden op de voet gevolgd om te zien hoe zij de verspreiding in hun landen aanpakken, welke maatregelen zij treffen enz. De ene regering doet het beter dan de andere, de ene is lakser of strenger dan de andere. Al met al lijkt elke regering op dit moment alle aandacht te hebben voor het indammen van de verspreiding van covid 19 en het bieden van de beste zorg voor de reeds getroffen personen.

Elke regering? Behalve de onze natuurlijk. Ja, ze doet wel haar best om deze gesel voor onze samenleving zo goed mogelijk op te vangen. In feite verdient het team dat de regering daartoe heeft ingesteld een pluimpje voor wat het tot nu toe heeft gedaan. Natuurlijk, op sommige gebieden kon het beter, maar we weten nou eenmaal dat wij leven in een land waar er een tekort is aan resources (lees: geld) om dergelijke grootschalige campagnes goed uit te voeren.

En daar gaat het nu even over: waar vrijwel elke regering ter wereld nu zoveel mogelijk focust op de bestrijding van corona, ziet onze regering, in feite De Nationale Assemblee, in feite de NDP-coalitie, toch de kans om op laaghartige wijze misbruik te maken van de situatie en stilletjes een zeer gemene en lage streek uit te halen. Misbruik makend van de situatie die de samenleving heeft verlamd, drukt de coalitie een wet door die weer ten nadele is van de bevolking. Met de Wet Controle Valutaverkeer wordt zogenaamd het valutaverkeer geordend en de integriteit van het financiële stelsel gewaarborgd. Als dit inderdaad het geval was, waarom zijn dan de meest belangrijke financiële actoren in de samenleving er buiten gehouden? En zelfs om de tuin geleid? Het is onvoorstelbaar hoe deze regering ervan uitgaat dat de samenleving nog enig geloof heeft in de kronkelverhalen die zij vertelt. Het is duidelijk dat deze regering allerlei trucjes zal bedenken en uitvoeren om de financiële puinhoop die zij zelf heeft veroorzaakt op te ruimen, al is het ten koste van de bevolking zelf.

Wij stellen ons vertrouwen nu helemaal op de bankiersvereniging om deze smerige streek van de regering te bestrijden.

We zijn niet onbekend dat er vanuit de regering dergelijke smerige, achterbakse streken worden uitgehaald. Dat hebben we al vaker meegemaakt en daartegen ook krachtig geprotesteerd. De angel van het huidige handelen van deze regering ligt in het feit dat ze dit doet wanneer wij allen gepreoccupeerd zijn met een enorme uitdaging, die van een leven-of-doodbelang is. De angst voor de verspreiding van het coronavirus en de maatregelen die het moeten indammen, hebben het dagelijkse leven helemaal ontwricht en de samenleving als het ware verdoofd. Alleen gemeenheid van hart ziet deze hulpeloze toestand van het volk als een kans om zo’n wrede maatregel zonder al te veel tegenstand door te drukken.

Het gekruisigde volk, dat stervend aan het kruis hangt, wordt de zoveelste genadesteek toegebracht.

OMHOOG Jaargang 64, editie 12, 29 maart 2020Categorieën:column, geloof en leven

Tags: , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: