Catechese in de H. Driekoningen

Jane Antonius –

De ouderavonden van 7 en 12 februari jl. zijn heel vruchtbaar geweest. Behalve de heel goede opkomst van de ouders heeft ook de spontane participatie bij de groepsdiscussie (over het kerkbezoek, de catecheselessen, het belang van het ontvangen van het sacrament en de begeleiding naar de kerk, afgesloten met een presentatie per groep) ons goed gestemd. Uit de presentatie is gebleken dat alhoewel de kerkbezoeken optimaal zijn, vooral tijdens de kindernevendiensten, het van sommige ouders toch extra inzet vergt om hun kinderen te motiveren om naar de kerk te komen.
De kinderen ervaren de catecheselessen als interessant, omdat ze op een kindvriendelijke manier het woord van God leren begrijpen. Ze vertellen daarom ook heel graag aan de ouders hoe ze de les vonden en wat ze eruit geleerd hebben. Voor de ouders is het opgeven van hun kinderen voor de catecheselessen een bewuste keus geweest. Ze zijn de mening toegedaan dat het belangrijk is dat hun kind het sacrament ontvangt, omdat het kind zo geïntroduceerd wordt in het geloof en zich kan vormen in het christendom om zo het woord van God beter te gaan begrijpen.
Om de kinderen het belang van de kerk te laten inzien, komen de meeste ouders met hun kind mee naar de kerk, terwijl een kleine groep kinderen soms begeleid door iemand anders dan de ouders of soms alleen naar de kerk komt, omdat ouders niet in staat zijn ze zelf te brengen. Op enkele kinderziekten na zoals het soms laat afhalen van kinderen en organisatorische mankementen bij het afstempelen van de kerkbezoekkaarten mogen we toch heel tevreden zijn over het verloop van dit catechesejaar.

OMHOOG Jaargang 64, editie 11, 22 maart 2020Categorieën:geloof en leven

Tags: , , ,

1 reply

  1. Ben op zoek naar Jane Antonius, dochter van Astrid en Henry Antonius die in 1977 gewoond hebben aan de Getruida Straat, Paramaribo Kwatta, in Suriname.

    Gaarne bericht aan wilgob2@yahoo.com

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: