Trouw als Tarcisius

Nadirah Baldewsingh –

Op 2 februari jl. werd een interactieve bezinningsdag georganiseerd voor de misdienaars van parochie Noord. Het was ietwat anders dan de voorgaande bezinningsdagen. De indeling bestond uit een quiz-, zang- en een samenspelmoment. Centraal op die dag was het verhaal van St.-Tarcisius. Deze is de patroonheilige van de misdienaars en het is dan ook op zijn plaats om de misdienaars meer te laten weten over St.-Tarcisius. St.-Tarcisius wordt gekenmerkt als de jongen die stierf om het heilig sacrament. Maar ook door zijn trouw en moedig handelen en bovenal doorzettingsvermogen.
Er werd gestart met het quizgedeelte. In groepen werden vragen doorgenomen en beantwoord. De vragen hadden vooral betrekking op de taken van een misdienaar, weetjes over het kerkelijke jaar en de opbouw van het religieuze leven, want wie net zo braaf als St.-Tarcisius wil zijn, moet natuurlijk alles kennen en weten. De groepen waren zeer enthousiast over dit gedeelte en gaven als reactie aan dat dit zich weer eens mag voordoen.
Ten slotte werd het geheel afgesloten met een samenspel waarbij je voor jezelf de kenmerken moest opnoemen die jij als misdienaar hebt en hoe die in relatie staan tot die van Tarcisius. Enkele reacties waren een trouwe misdienaar, behulpzaam zijn en ook respectvol. Vervolgens moesten ze de favoriete kenmerken van iemand uit de eigen groep noteren en de andere moesten raden of zij deze konden herkennen bij een persoon uit de groep. Dit toonde aan of en hoe de misdienaars elkaar onderling kennen. Na deze bezinningsdag hopen we dat de misdienaars meer weten over St.-Tarcisius en net zo trouw worden als hij.

OMHOOG Jaargang 64, editie 06, 16 februari 2020Categorieën:geloof en leven, verslag

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: