Bijbelstudie om in geloof te groeien

Yolanda Debs en Astrid Lum Chou –

Lectio divina
Wij begonnen met het volgen van de pastorale leergangen. Dit zijn korte cursussen van vier of zes lessen over het geloof, de kerk, traditie en Gods woord. Vervolgens werden wij per mail uitgenodigd om indien er interesse was de training of een sessie lectio divina te volgen. Deze training sprak ons aan. We waren enthousiast om meer over Gods woord te leren. Het doel van lectio divina is dat je Gods woord dat levend is tot je hart laat spreken middels 7 stappen. Deze zijn als volgt:
de Heilige Geest uitnodigen door gebed of een lied;
Bijbelteksten aandachtig lezen ( meestal lezen wij het evangelie van de komende zondag);
meditatie, het uitkiezen van een woord dat of vers die jou persoonlijk aanspreekt;
stil zijn en overwegen/overdenken;
het delen met elkaar van het gekozen woord of de zin(nen) in de ik-vorm;
wat vraagt God van mij/ons;
bidden en afsluiten met een dankgebed.

Bijbelstudie
Aan het einde van deze training raakte Gerda Misidjang geïnspireerd door de Heilige Geest en stelde voor dat zij heel graag zou willen beginnen met het verzorgen van Bijbelstudies. Dit zou zij willen doen door een Bijbelschool op te richten. Dit voorstel had onze onverkorte interesse, omdat wij allen verlangen naar nog meer geestelijke voeding. Zodoende startte op maandag 30 april 2018 de eerste Bijbelstudie/-les. Zuster Gerda behandelde het eerste boek Genesis uit de Willebrordvertaling van de Bijbel. Intussen hebben wij de Thora oftewel Pentateuch (de eerste 5 boeken) bestudeerd. Dat is heel interessante leerstof. Deze week zijn de lessen voortgezet. De lessen worden professioneel verzorgd en met heel veel passie en liefde. De groep is geënthousiasmeerd en de onderlinge contacten zijn erg prettig. Wij bidden, zingen en bestuderen samen het Woord van God in een ontspannen sfeer. We are one in the spirit; we are one in the Lord. Wij zijn ervan overtuigd dat God die in zuster Gerda het goede werk is begonnen, dit eveneens zal voltooien tot de dag van Christus Jezus.

Wat is Bijbelstudie?
Bijbelstudie is het bestuderen van Gods woord, de Bijbel of de Heilige Schrift; ook wel het investeren in geestelijke rijkdom. Door het volgen van Bijbelstudie krijg je meer achtergrondinformatie over Gods Woord. Het belang van Bijbelstudie is God leren kennen. Gods woord is voedsel voor onze ziel. De mens zal niet leven van brood alleen, maar van ieder woord dat uit de mond van God komt (Matt.4,4). God spreekt tot ons door Zijn woord, het is de manier van God om met ons te communiceren. De Bijbelstudie is ook om Gods wil te leren kennen, om God te gehoorzamen, om in geloof te groeien en de relatie met God steeds beter te maken. Het is belangrijk om Gods woord te lezen, te bestuderen of aan te horen, maar belangrijker is het in je hart te bewaren en ernaar te leven.
In 2020 zal Gods woord met name het lezen van de bijbel in onze Kerk centraal staan. Onze bisschop heeft dit als speerpunt aangehaald in zijn jaarrede. Wij bidden en hopen dat Gods woord ingang zal vinden in de harten van onze gelovigen opdat zij niet alleen hoorders mogen zijn, maar vanuit Gods Woord zullen leven. Hierbij moedigen wij onze medegelovigen aan om elke dag het evangelie van de dag te lezen via de website van het r.-k. bisdom, via Facebook of het te beluisteren via Radio Immanuel. Ook kan er aandacht worden besteed aan de dagteksten uit het weekblad Omhoog. Dit allemaal ter bevordering van onze eigen geestelijke groei.
May God bless us all!

OMHOOG Jaargang 64, editie 05, 9 februari 2020Categorieën:geloof en leven, verslag

Tags: , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: