Opendag stichting de Mantel

Angela Gorré –

Om meer bekendheid te geven aan het werk van De Mantel en meer vrijwilligers en sponsors te interesseren om dit werk te ondersteunen, organiseren wij van stichting De Mantel op woensdag 22 januari a.s. een opendag. Op deze dag zullen wij informatie verstrekken over onze dagopvang, onze activiteiten alsook onze dynamische toekomstplannen. Stichting De Mantel is een non–profit organisatie die als doel heeft het bieden van professionele opvang en verzorgings- en recreatiemogelijkheden voor seniorenburgers. Zij tracht haar doel te bereiken door o.a. het bieden van activiteiten in de dagsoos aan seniorenburgers tegen een geringe vergoeding, het verhuren van appartementen voor permanent verblijf aan seniorenburgers die veilig, maar ook zelfstandig willen wonen en het verhuren van vergaderzalen aan derden. Een substantieel deel van de opbrengsten van de appartementen- en zaalverhuur wordt besteed aan de financiering van de dagopvang. Hierdoor trachten wij de toegang tot de dagsoos voor eenieder toegankelijk te maken. De dagopvang is bestemd voor mensen die op oudere leeftijd lichamelijk en mogelijk ook geestelijk achteruitgaan, maar nog een redelijke mate van zelfstandigheid bezitten. De bedoeling van de dagbehandeling is het geestelijke, lichamelijke en sociale functioneren van de seniorenburgers te bevorderen. Daardoor kunnen ze zich langer zelfstandig thuis handhaven, waardoor opname in een verpleeghuis of verzorgingshuis wordt uitgesteld of voorkomen. De dagopvang is van maandag tot en met vrijdag geopend van 07.00 – 15.00 uur. De seniorenburgers worden om 8.00 uur verwacht en worden tussen 13.30 – 14.00 uur opgehaald.
Momenteel zijn er ruim 90 seniorenburgers tussen de 60 – 99 jaar oud bij ons ingeschreven voor de dagsoos. Deze senioren worden op aangename wijze beziggehouden met verschillende activiteiten zoals handenarbeid, kranten en tijdschriften (voor-)lezen, informatiebijeenkomsten waarbij actuele onderwerpen besproken worden, beluisteren en maken van muziek, diverse gezelschapsspelen en tuinwandelingen.
Met genoegen nodigen wij u daarom uit om op 22 januari a.s. tussen 10.00 en 13.00 uur onze opendag te bezoeken en samen met ons verder van gedachten te wisselen over de verhoging van de kwaliteit van het leven van onze seniorenburgers. Op deze dag zullen wij ook informatie verstrekken over onze toekomstplannen waaronder het twinningproject.

OMHOOG Jaargang 64, editie 02, 19 januari 2020Categorieën:geloof en leven, persbericht

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: