Leerlingen St.-Bernadetteschool over advent

Enkele kinderen van de St.-Bernadetteschool hebben geschreven over advent en kerst. Deze kinderen geven op hun eigen manier aan wat zij van kerst vinden. Laten we lezen hoe zij over kerst denken en zo ook onze eigen gedachten laten gaan over wat deze periode voor ons betekent.

Liefde en vrede
Ik ben Jill Dermowidjojo en zit in de 3e klas ook wel leerjaar 5 genoemd. Advent is de voorbereidingsperiode naar kerst. Elke zondag wordt er een kaars aangestoken tot het kerstfeest is. Veel mensen vinden het leuk om kerst te vieren omdat het ‘liefde’ betekent. Ze komen dan bij elkaar. Kerst betekent voor mij heel veel, bijvoorbeeld: liefde, leuk, cadeautjes, mooi, prachtig. Ik weet ook dat kerst te maken heeft met de geboorte van Jezus.
Ik heet Yenora Resida en ik zit in klas 3a. Ik vind het kerstfeest een leuke periode, omdat het mij blij maakt. Ik krijg dan leuke cadeautjes, we eten samen aan tafel. Kerst betekent liefde van God en vrede. Kerst is de herdenking van de geboortedag van Jezus, de Zoon van Maria.
Ik ben Armalissa. ik zit in klas 3a. Ik weet dat advent te maken heeft met de voorbereiding naar kerst. Vier weken voordat kerst begint, wordt er dan elke zondag 1 kaars aangestoken. De laatste kaars wordt de zondag voor 1e kerstdag aangestoken. Deze periode is om je blij te voelen. Liefde en blijdschap zijn belangrijk. Ook krijg ik cadeautjes. Mensen gaan naar de kerk om God te vragen om alle slechte dingen die we hebben gedaan te vergeven en om ons dan alleen goede dingen te laten doen in het nieuwe jaar. Kerstfeest wordt gevierd door christenen.
Ik heet Jamiecya Hooplot. Zolang ik kerst hoor, voel ik me prettig en op de zondag ga ik naar de kerk. Advent betekent voor mij liefde, geloof, vertrouwen en ik voel me gelukkig. Ook moet je deze periode extra respect hebben voor elkaar. Fijne kerst voor iedereen.

Familie en cadeautjes
Mijn naam is Zayn Kortram en ik zit in klas 3b. Als ik aan advent denk, dan zie ik een krans met 4 kaarsen. Dat heet de adventskrans. Elke zondag wordt er een kaars aangemaakt en dan mag ik praten tot God. Je kan met je familie uit gaan eten en dat maakt me blij. Verder denk ik ook aan de Koning van de wereld, de Zoon van God, kerstboom, kerstlichtjes.
Mijn naam is Zaynah Rambharosen en ik zit in klas 3b. Kerst heeft te maken met de voorbereiding van de komst van Jezus. Het is waarin je gelooft. Ik vind deze periode leuk, omdat ik leuke cadeautjes krijg en naar kerstfilms kijk, bijvoorbeeld Home Alone. En we komen met de familie bij elkaar.
Ik heet Megan Marsan en zit in klas 3b. Tijdens kerst herdenken we de jaardag van Jezus. Veel mensen gaan dan naar de kerk. Families komen bij elkaar en verwisselen cadeautjes met elkaar, ze eten dan lekker en hebben mooie kerstkleren aan. Kerst betekent liefde voor elkaar hebben. Want de Verlosser van de wereld is geboren.
Ik heet Roell Wijngaarde. Advent wil zeggen dat we in de vier weken ons moeten gedragen en we moeten allemaal gehoorzaam zijn. En bidden tot God.

Geboorte van Jezus
Ik heet Jairo Macrooy en zit op de St.-Bernadetteschool aan de Boterbloemstraat. Ik ben 9 jaar. Ik zit in klas 4a bij een lieve meester, meester Rahul Changur. Advent betekent voor mij vruchtbaarheid en licht dat op alle donkere dingen schijnt.
Hallo, ik heet Cheqeen Vireck. Ik ga jullie vertellen wat ik onder kerst versta. Het betekent de geboorte van Jezus. Hij was geboren op 25 december. Die dag noemen we kerst. Jezus was geboren in een stal.
Hallo, mijn naam is Zumera de Bruin. Ik zit in klas 4a op de St.-Bernadetteschool. Onder advent versta ik dat Jezus geboren werd. Jezus is eigenlijk allang geboren, maar we herdenken die dag gewoon net zoals wij ook onze geboortedag herdenken.
Ik ben Dainan Grune. Het adventsfeest betekent dat ik gehoorzaam moet zijn, dat ik liefdevol met anderen moet omgaan. We gedenken deze periode de geboorte van Jezus. En dat betekent ook dat ik veel ga eten. Ik mag dan ook bij mijn vriendjes logeren. Ik kan niet wachten tot het kerst is, want ik krijg dan een leuk cadeautje van mijn vader.Categorieën:geloof en leven

Tags: , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: