Adventsdienst KCV: kenki sa kon!

Rosanda Courtar –

Op vrijdag 6 december jl. mochten wij weer de overwinnende kracht van de Heer ervaren tijdens de adventsdienst van de Katholieke Charismatische Vernieuwing Suriname (KCV). It’s my winning season! Everything attached to me wins! (Het is mijn tijd van overwinning en ik zal winnen op elk gebied). Dit waren enkele regels uit het nummer You will win dat gedanst werd door drie jongedames en drie jongeheren. Als wij ontvankelijk zijn voor wat onze Redder ons wil geven, dan zullen we ervaren dat we aan de winnende kant staan, wat de omstandigheden ons ook brengen. Maar wat moeten we daarvoor doen? Claim wat de Heer jou beloofd heeft.

Vasthouden
Diaken Lito Alantee deed de schriftlezing uit Jesaja 29, de betere toekomst, in het Sranantongo. Daarna werd dezelfde tekst voorgehouden in het Nederlands. De prediking werd ook in beide talen gedaan. Op deze manier kon iedere aanwezige de lezing en de preek goed volgen. De belofte werd uitgesproken dat het uit is met de macht van de onderdrukkers en de trotsen. Het is voorbij met degenen die je op valse grond je recht willen onthouden. Nu, zegt de Heer, nu zullen jij en je kinderen zien dat ik jullie God ben. Blinden zullen zien, doven zullen horen en degenen die verward waren, zullen zich laten richten.
Wat een hoopvolle boodschap in deze adventstijd, een tijd van verwachting en vernieuwing. Maar wij moeten staan op Gods beloften. De Bijbel is een boek van nu, waarin God ook vandaag tot ons spreekt. Zijn beloften houden stand en Zijn Woord gaat door alle scheidingen en door dikke muren heen. Hij kan alles en Hij vindt altijd een gaatje om in te breken in jouw situatie. Houd daarom vast aan alles wat de Heer jou beloofd heeft. Sta elke dag klaar om een wonder van Hem te ervaren en wees dankbaar voor elke ogenschijnlijk kleine stap.

Blijf bidden
Zijn er blinden en doven hier? Deze vraag stelde de diaken. Niemand stak zijn hand op. ‘Dan komt Jezus niet hier,’ gaf hij lachend als antwoord. ‘Want Jezus komt voor blinden en doven.’ De diaken stelde de vraag toen anders: ‘Bent u geestelijk blind?’ Hmm… Misschien kijk je met de ogen van deze wereld naar het leed dat je ziet in je gezin, op je werk, in je financiën, terwijl God ons oproept te kijken met geestelijke ogen naar de beloften die Hij aan ons gedaan heeft, maar die wij nog niet zien. Dit vraagt een groot geloof van ons, maar daartoe zijn wij geroepen als christenen, als kinderen Gods. Sommige mensen zijn blind, omdat ze in een diepe duisternis van verdriet of zonden zitten. ‘Ook uit deze duisternis zul je komen, want Jezus zelf wil jouw Licht zijn, omdat we dan pas de goede werken kunnen doen waartoe God ons heeft geroepen. Als je in de zonden zit, zie je je fouten niet en doe je dingen die niet stroken met de regels van God. Neem daarom het Woord van God tot je en bid voor open oren om de stem van God te horen. De Heilige Geest zal het Woord voor jou vertalen naar jouw situatie,’ aldus de predikant. Wij moeten dus de Geest de ruimte geven om in ons te werken. Als wij terugkijken op ons leven zien we misschien meerdere perioden waarin wij in het duister liepen. Door de genade van God kunnen wij nu wel zien. ‘Blijf daarom bidden voor anderen, die nog tasten in het duister en Hem nog niet horen. Vergeef hen en sta voor hen klaar, want blinden zullen zien, doven zullen horen’, zo vervolgde diaken Lito.

Hoop en mooie toekomst
Ik wil jou hoop geven en een mooie toekomst! Wat verwachten wij van de Heer? Waar bid je al heel lang om? Als je volgens Zijn wil hebt geleefd, dan is dit een tijd om je klaar te maken voor grote zegeningen. ‘Je zult weer vreugde kennen!’ zegt de Heer. Het houdt nu op voor de onrechtvaardigen die alles afgepakt hebben wat van een ander is. De relatie met God is een wederkerige relatie. Praat jij niet alleen met jouw God, maar maak het regelmatig stil in jou om van Hem te horen, want Hij spreekt! Begin je dag met dankzeggen, roep de Heilige Geest aan om de leiding over je dag over te nemen, zing Hem lofliederen en… luister! Hij wil je vreugde geven en die vreugde is er al. En als je er nog aan twijfelt of God ook voor jou een mooie toekomst wil… in Jeremia 29:11 zegt God: Ik ken de plannen die Ik voor jou heb. Plannen voor goede tijden, om je hoop te geven en een toekomst! Dit zegt hij ook aan jou! Ja, ik wil alle goeds ontvangen!

Gebedssessie
De diaken beëindigde zijn toespraak met de woorden: ‘Wat belemmert jou nog om dichter tot God te komen? Wat houdt je nog tegen om te kijken met de ogen van je hart? Waar ben ik nog niet op het pad dat God voor mij heeft? Bid je eigen ik naar de achtergrond en volg Jezus blindelings! Ga waarheen Hij wilt dat je gaat. God schenkt ons Zijn Geest; dit mochten we horen in de profetieën van deze dienst. Hij wil ons Zijn kracht, Zijn liefde schenken. Blijf hopen, blijf verwachten dat Hij binnen zal komen in jouw situatie’. Na deze inspirerende boodschap volgde een gebedssessie, waarbij door diaken Lito en Gerda Misidjang krachtige gebeden werden uitgesproken. Deze gebeden waren gericht op bevrijding, heling en genezing. De gebeden hebben bij velen hun doel bereikt, te beoordelen naar de getuigenissen en de ervaringen die over en weer werden verteld. Cornelly vertelde dat zij, toen ze de kerk binnenkwam, kampte met een gevoel van stress waarmee zij reeds dagen liep. Na de dienst voelde ze zich compleet verlicht. Een andere zuster gaf aan dat ze weer een bevestiging kreeg dat de Heer bezig was in haar situatie en dat ze wist aan de winnende kant te staan. Laat daarom elk moment een hoopvol moment zijn. Maak je in deze adventstijd klaar om Jezus te ontvangen.

OMHOOG Jaargang 63, editie 46, 22 december 2019

Diaken Lito Alantee.


Categorieën:geloof en leven, verslag

Tags: , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: