Misdienaars en acolieten H. Familieparochie leggen belofte af

Ewagana Holland –

Afleggen of vernieuwen
Misdienaars en acolieten van de H. Familieparochie hebben op 24 november jl. op het hoogfeest van Christus Koning hun belofte afgelegd of vernieuwd. Dit hebben ze gedaan na training van pater Guillaume Woei A Jin. De hele groep bestaat uit 27 misdienaars. De nieuwelingen zijn nog bezig training te volgen. Elke 2e vrijdag komen ze bijeen om lessen in de vorm van bijbelstudie, sociaal contact en bezinning te volgen en zich zo te vormen. Tijdens deze bijeenkomsten leren ze ook over het misdienaar-zijn, wat het inhoudt en over het kerkelijke vaatwerk en de liturgische kleden. Ik behoor tot de groep die de nieuwelingen traint. Ik ben 17. Ik ben Ewagana Holland.

Band met Jezus
Ik leer met andere kinderen van mijn leeftijd of jonger om te gaan. Als ze iets niet begrijpen kan ik ze uitleggen. Ik ben er ook om ze te motiveren als ze denken dat ze misschien worden uitgelachen. Ik leer ze ook om het woord van God te doen. Ik vind dat ik geestelijk gegroeid ben. Waarom? Omdat ik vroeger toen ik nog geen misdienaar was, werd ik uitgelachen en gepest. Maar naarmate mijn band met Jezus groeide, heb ik Hem alles gegeven no matter what. Ik weet dat Hij er altijd voor me is en zal zijn. Als ik vastzit met iets vertel ik Hem altijd wat me dwarszit en ik krijg antwoord van Hem. Ik leer ook elke dag nieuwe dingen van Hem. Ik ben trots op mezelf dat ik gekozen heb om Hem te dienen.

Mijlpaal
De grote dag van 24 november was vrij rustig verlopen. Na de preek werden de oude misdienaars naar voren geroepen en daarna volgden de 3 nieuwe misdienaars. De oude misdienaars moesten hun belofte hernieuwen en de nieuwe misdienaars hun belofte zeggen. Er werd handoplegging gedaan door pater Guillaume. Wij kregen een kruis als teken van het misdienaar-/acoliet-zijn en daarna werden wij aan de kerkgemeenschap voorgesteld. Ik had vol verlangen naar deze dag uitgekeken. Het is een mijlpaal en ik ben trots op mezelf deze bereikt te hebben. Bij deze bedank ik God, pater, mijn moeder en peetmoeder die me altijd hebben bijgestaan. Zij hadden me gevraagd of ik bereid was om God te dienen.

OMHOOG Jaargang 63, editie 44, 8 december 2019Categorieën:geloof en leven, verslag

Tags: , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: