Wandellrally op weg naar 25 jaar St.-Jozef Geyersvlijt

Nadirah Baldewsingh –

Triduüm
Op woensdag 18 december a.s. gedenken wij op feestelijke wijze de inwijding van de Sint-Jozefkerk in Geyersvlijt precies 25 jaar geleden. Als geestelijke voorbereiding hierop houden wij een triduüm met als thema gedoopt en gezonden. U wordt uitgenodigd voor de volgende activiteiten:
zaterdag 30 november – thema: Sint-Jozef: bid en werk, eucharistieviering om 18.00 uur,
zaterdag 7 december – thema: Sint-Jozef: hartelijke parochiegemeenschap, eucharistieviering om 18.00 uur en zaterdag 14 december – thema: Sint-Jozef: samen zijn wij Kerk, eucharistieviering 18.00 uur. Op alle drie dagen wordt aan het eind van de viering het Allerheiligste uitgesteld en de speciale zegen gegeven.

Buurt informeren
In voorbereiding op het feest organiseerden wij een wandelrally op zaterdagmiddag 23 november. In spanning maar vooral enthousiast en spontaan deden ongeveer 40 jongeren en volwassenen mee. Na de registratie van namen, het indelen in groepen en het bidden van een gebed begon de wandelrally vanuit het Kerkplein. De route leidde verder door de straten binnen het Geyersvlijt-woongebied. Een van de opdrachten was om de mensen in het gebied te informeren over het bestaan van de kerk en over het thema van het aanstaande jubileumfeest. Hierbij werd aan hen ook een folder overhandigd.

Opdrachten en antwoorden
De opdrachten gaven ons ook een opfrissertje over het geloof. Het was ook een mooie belevenis om de verschillende kerken te ontdekken. Aan het eind van deze wandelrally merkte je dat anderhalf uur lopen op een half uur leek en dat het lopen door de verschillende straten eigenlijk op een korte afstand leek. Mooi was het ook om te zien hoe de groepen gezamenlijk de opdrachten uitvoerden: ze konden nadenken of ze wel juist waren, nagaan of er geen fout zat in de opdracht en of ze het even anders konden doen om nog net niet als laatste te arriveren bij de finish. Aan het eind van deze wandelrally werden de opdrachten doorgenomen; er werd geluisterd naar de verschillende antwoorden onder het genot van lekkere ijsjes en snacks die niet ontbraken.

OMHOOG Jaargang 63, editie 44, 8 december 2019Categorieën:geloof en leven, verslag

Tags: , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: