YES-weekend: jezelf leren kennen

Gideon Valpoort –

Relaties tussen mensen
Nieuwsgierigheid is wat mij ten eerste tot dit weekend aantrok. Toen de pater mij vertelde dat er verrassingen binnen dit weekend zouden voltrekken, twijfelde ik niet langer om mij aan te sluiten. Ik verlang steeds weer naar nieuwe ervaringen. Tal van kennis kon ik opdoen over relaties tussen mensen in en rondom verschillende relatiekringen; het was heel interessant om te horen hoe wij op betere manieren met elkaar kunnen communiceren. Vaak zit ik te denken aan de bewegelijke, nogal inspirerende verhalen die jongeren aan elkaar vertelden. Ik heb een nieuw beeld gekregen over hoe communicatie te gebruiken als middel om mensen dichter bij elkaar te brengen.

Jezelf leren kennen
Verder heb ik een goed overzicht gekregen van relaties in het leven en hoe ik die moet onderhouden. Deze stap naar jongeren toe vind ik een heel goed idee van de Youth Encounter Suriname (YES). Je leert jezelf kennen en anderen beter begrijpen. De communicatieve tools die wij hebben mogen leren zijn zeer welkom en toepasbaar in mijn christelijke geloof en mijn toekomstige carrière als psycholoog. Ik bemoedig hierbij alle jongeren om dit weekend mee te maken voor zover zij dit nog niet gedaan hebben. Er waren interessante sessies die mij aanspraken en zelfactualisatie teweegbrachten. Ik weet zeker dat jongeren die dit weekend nog niet hebben meegemaakt er veel aan zullen hebben. De allerleukste momenten zijn momenten waar ik verder nog niets over zal verklappen, jullie als jongeren zullen het zelf moeten ervaren.

OMHOOG Jaargang 63, editie 42, 24 november 2019Categorieën:geloof en leven, getuigenissen

Tags: , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: