YES-weekend: geestelijk een nieuw mens

Chaglair Linga –

Hoe het begon
Toen ik hierover las in de appgroep van de kerk dacht ik dat het alleen voor gehuwde koppels bestemd was, dus ik maakte me niet druk om mee te doen. Maar gelukkig was ik vier dagen van te voren met mijn neef Nigell in de stad en we spraken hierover. Hij zei me dat hij mee zou doen. Ik dacht van: ooh, zeker met je vriendin, maar dat was niet zo. Dus nam ik de stap om diezelfde avond contact op te nemen met mijn brada Gino. En van hem kreeg ik de nodige informatie. Ik schreef me via hem in. Ik was aan de ene kant blij dat ik eindelijk mocht meedoen aan het YES-weekend van Marriage Encounter Suriname, maar aan de andere kant ook niet omdat mijn vriendinnen/sisters en mijn andere brada’s van de kerk niet zouden meedoen. Maar dat vergat ik heel snel en ik keek met een brede smile uit naar vrijdag 1november. Vrijdag 1november wandelde ik met mijn brada van Moengo Asewa O’tono binnen. Ik zag bekende gezichten. Die smile van ze liet direct iets branden in mijn hart. Licht van liefde brandde in me. Ik kon het voelen. Ik zei tegen mezelf: Chaglair, jij wordt na dit weekend iemand anders. God heeft andere plannen met je. Die vrijdag in mijn kamer bedankte ik God dat ik samen met andere christenen daar mocht zijn. Ik vroeg Hem kracht dat Hij ons gedurende het hele weekend zou bijstaan en dat heeft de lieve HEER daarboven ook gedaan.

Een ander pad naar succes
Dit weekend heeft me niet lichamelijk tot een nieuw mens gemaakt, maar geestelijk. Ik ben nog steeds Chaglair Linga, maar Chaglair met andere denki’s, Chaglair met een ander karakter. Voor het feit dat dit weekend me geestelijk heeft genezen ben ik God dankbaar. In mijn dagelijkse leven speelde het verleden echt een grote rol: ik bleef maar vasthouden aan het verleden: dingen die ik niet kon vergeten, dingen die ik niet kon loslaten, dingen die me tegenhielden. Dit weekend heeft me geleerd om mijn verleden te laten voor wat het is en verder te gaan met mijn leven. Dit weekend heeft me geleerd om mezelf en anderen te vergeven; dit weekend heeft geleerd om mezelf en anderen te respecteren. Dit weekend heeft me op een ander pad gezet waar ik mijn succes zal boeken, waar ik mijn geluk zal vinden, waar ik mezelf en anderen lief zal hebben; een pad waar ik meer van de Heer zal gaan houden. Tegenslagen zullen er altijd in het leven zijn en als je niet sterk genoeg bent om te kunnen volhouden, val je zo terug in je wereldse verleden. Ik, Chaglair Linga wil never, nooit meer terugvallen in mijn wereldse verleden. Wat ik heb ervaren wil ik ook voor al mijn andere vrienden.

OMHOOG Jaargang 63, editie 42, 24 november 2019Categorieën:geloof en leven

Tags: , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: