Medewerkersavond H. Familieparochie

E.H. Guillaume Woei A Jin en Sharon Saridjan –

Op zaterdag 26 oktober jl. organiseerde de parochieraad van de Heilige Familiekerk een medewerkersavond waarbij alle parochianen die actief participeren in een werkgroep waren uitgenodigd. Er waren ruim 100 aanwezigen uit de 18 werkgroepen, t.w. de misdienaars, de verkenners, de gidsen, het jeugdkoor, de gebedsgroepen kinderen en volwassenen, de kinderwoorddienst, de catechesegroep (de doopinstructiegroep), de liturgiegroep, de kosters, de collectanten, de welzijnszorg, de ziekencommunie, de huisbezoekengroep, de onderhoudsgroepen van het terrein en kerkgebouw, de versiergroep, het secretariaat en de autowacht.

Elkaar beter leren kennen
Reeds in zijn nieuwjaarsboodschap had de pastoor aangegeven dat hij kennis wilde maken met de verschillende werkgroepen binnen de parochie om zo de vrijwillige medewerkers beter te leren kennen. De avond werd geopend met gebed waarna het welkomstwoord volgde. De pastoor gaf daarbij aan dat met deze avond de aanzet is gegeven voor de kennismaking van de parochieraad met de vrijwillige medewerkers van de parochie. De medewerkers participeerden aan twee teambuildingsactiviteiten o.l.v. Janine den Hartog – Parisius en Meroeva Harry. Bij de eerste activiteit, nadat de aanwezigen aselect in groepen werden verdeeld, leerden de medewerkers elkaar beter kennen. Want je kent dat gezicht wel, maar verder niet. Wij hebben elkaar echt wat beter leren kennen en ook weer gemerkt hoe klein Suriname is. Er is geadviseerd om op de zondag na de H. Mis even wat tijd te maken voor een babbeltje met medeparochianen, broeders en zusters in Christus. Door jezelf open te stellen voor de ander wordt de band alleen maar hechter en zo kunnen we de naam van de parochie beter uitdragen.

In communio
Een tweede opdracht was om elkaar in groepsverband meer te vertellen over de diverse werkgroepen die de parochie rijk is: wat ze precies doen en eventueel nog meer willen doen. Dit moest per groep worden gepresenteerd middels een tekening van een voorwerp uit het dagelijkse leven dat aangaf hoe de werkgroep kan worden gezien. De vele verborgen talenten kwamen zo ook naar buiten. Deze tekeningen zijn daarna opgehangen in de parochiezaal ter herinnering aan dit mooie moment samen. Ze zullen heel binnenkort in de kerk worden geplaatst. De avond werd afgesloten met een verrassing. Onder elke stoel was een label geplakt met de naam van een mooi presentje dat kon worden afgehaald. Eenieder kreeg een presentje mee, niemand werd uitgezonderd. Om enigszins de communio onder de parochianen te demonstreren heeft elke werkgroep voor een snack en drank gezorgd. Zo hebben we dus samen gedeeld met elkaar. Al bij al kan worden teruggezien op een zeer succesvolle avond. Er wordt uitgekeken naar de volgende parochieactiviteit.

OMHOOG Jaargang 63, editie 41, 17 november 2019Categorieën:geloof en leven, verslag

Tags: , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: