KJS-missieproject Barmhartige Samaritaan Flora

Saskia Naarden-Mac-Intosh –

Twee groepen misdienaars
In verband met de missiemaand oktober 2019 heeft de Katholieke Jongeren Suriname (KJS) op zaterdag 19 oktober 2019 een dag van missionaire werken onder de jongeren georganiseerd. De Barmhartige Samaritaan heeft deze activiteit uitgevoerd met de misdienaars van de parochie. De groep bestond uit 22 personen, inclusief de begeleiders en onze pater Iyke. Wij hadden twee tehuizen op het programma, dus hebben wij twee groepen gemaakt. Een groep is geweest naar kinderhuis Tamara onder begeleiding van zuster Naarden en zuster Ceeder. De andere groep is geweest naar kinderhuis Hoop voor kinderen onder begeleiding van zuster Langguth en zuster Blokland.

Kinderhuis Tamara
Bij kinderhuis Tamara aangekomen hebben wij kennisgemaakt met de leidsters die op dat moment aanwezig waren. Het tehuis telt in totaal 12 pupillen. Nadat de pupillen allemaal opgetrommeld waren, zijn wij de dag gestart met een overdenking door zuster Ceeder. Verder hebben wij ook verschillende liederen met de pupillen gezongen en gebeden. Daarna was er gelegenheid om kennis te maken met elkaar. De misdienaars (jongeren) hebben geholpen in de keuken, in de tuin en met het kammen van het haar van enkelen van de pupillen uit het tehuis. Ook zijn er verschillende spelletjes gedaan met de pupillen. Al met al is het een hele leuke dag geworden voor de pupillen van kinderhuis Tamara en de groep van de Barmhartige Samaritaan.

Stichting Hoop voor Kinderen
Aangekomen bij Hoop voor kinderen werd de groep welkom geheten door de directrice mevrouw Kramp en mevrouw Linger. Mevrouw Kramp heeft uitleg gegeven hoe het allemaal zit bij de stichting. Het gaat daar om ongeveer 75 kinderen en 9 begeleiders. Alle pupillen die de leerplichtige leeftijd bereikt hebben, bezoeken de school, hetzij in de buurt of in de stad. De jongste bewoner is 1 en de oudste 33 jaar. Na de kennismaking ging pater Iyke in gebed en werden er een paar liederen gezongen. De jongeren hebben zich met alle liefde ingezet om de pupillen te helpen met schoonmaak, kleren opvouwen, vaatwerk, het snijden van groenten en koken. Het dagelijkse werk van de pupillen hebben onze misdienaars geheel en al overgenomen. Ook voor de pupillen van Hoop voor kinderen en de groep van de Barmhartige Samaritaan is het een onvergetelijke, mooie dag geworden.

OMHOOG Jaargang 63, editie 41, 17 november 2019Categorieën:geloof en leven, verslag

Tags: , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: