KJS-missieproject St.-Alfonsusparochie

Clist Soeboe –

Christoforus internaat
In verband met missiemaand hebben wij, jongeren van de St.-Alfonsuskerk, op zaterdag 16 oktober een bezoek gebracht aan het Christoforus internaat. We hebben een introductie gekregen wat er allemaal in het internaat wordt gedaan en hoe het in stand wordt gehouden. De instelling is een opvanghuis voor jongens en meisjes die uit het binnenland komen voor verdere ontwikkeling. Het internaat is vrij groot, er zijn in totaal 46 jongens en 36 meisjes. Christoforus internaat bestaat al langer dan 50 jaar. De dagelijkse leiding van het internaat ligt in handen van de heer L. Romalho en mevrouw E. Romalho-Swedo. De leiding was blij met het initiatief en wil graag dat wij dit intensiveren. Het moet niet alleen blijven bij missiemaand, omdat de instelling handen nodig heeft. Eenieder die een steentje wil bijdragen is altijd welkom, vooral de jongeren. De heer Romalho was blij, vanwege het feit dat wij gekozen hadden voor het internaat. Onze werkzaamheden waren: vegen, dweilen, tafels afnemen en de goot schoonmaken.

Reacties van de deelnemende jongeren
Dakarai: Het was leuk om daar te zijn om te helpen. Ik vond het leuk zo bezig te zijn om anderen te helpen.
Shelton: Vond het leuk en leerrijk. Leuk om een andere te helpen. Vrienden gemaakt. Geleerd met die machines om te gaan, hoe te maaien.
Zamora: Was leuk en wil het vaker doen.
Afanaisa: Vond het leuk en leerrijk.
Damaris: Ik vond het interessant. De prestatie was goed. Iedereen wilde graag meehelpen en de samenwerking tussen ons was goed. Wat ik alleen wil vermelden: wanneer er weer zo’n project wordt gedaan, maak het een paar weken van te voren bekend zodat de deelname optimaal is.
Oglaya: Het was goed, de leiding was aangenaam. Ik wenste wel dat er een duidelijkere taakverdeling was en dat iedereen die vrijwillig was meegegaan even hard meewerkte.
Heyomesa: Om te zien hoe ik andere mensen help, ja dat.

OMHOOG Jaargang 63, editie 40, 10 november 2019Categorieën:geloof en leven, verslag

Tags: , , , , ,

1 reply

  1. Graag een lijst van ontvangers in NL van deze mails.

    Pim dB

    ________________________________

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: