A bribi fu yu ow meki yu fri

Honny Kwelling –

Viering voor dankbaarheid
Op zondag 13 oktober 2019 heeft de gemeente Mariënburg een bezoek gebracht aan de geloofsgemeenschap van Regina Pacis in Paranam/LaVigilantia. Het was een bijzondere ontmoeting, broeders en zusters van verre bijeen om in de missiemaand oktober de Heer te loven, te prijzen en Zijn zegen te ontvangen. De kerk was propvol en er waren in totaal 12 pastorale leiders aanwezig waarvan 1 uit Nason en 1 uit Frans-Guyana. Allen hebben zij middels gebed en het uitspreken van inspirerende, overtuigende en bemoedigende woorden op een bijzondere manier een bijdrage geleverd aan deze speciale dienst. Voor de dienst werd het rozenkransgebed gebeden. De katechisten trokken zich daarna terug, terwijl het praiseteam van Mariënburg en Regina Pacis samen met de aanwezigen liederen ter ere van de Heer zongen. Het thema van deze dag was dankbaarheid. A bribi fu yu o meki yu kon fri. De kernvraag hierbij was: hoevelen van ons zijn dankbaar voor de genade, liefde en barmhartigheid van God, hoevelen van ons keren uit dankbaarheid terug tot Hem?

Bron van kracht
Velen waaronder de jongeren van Regina Pacis hebben getuigenissen afgelegd. In de gebeden is God om vergeving gevraagd omdat wij niet altijd dankbaar zijn, omdat wij ons vaak richten op wat wij willen en daardoor blind worden voor wat Hij voor ons doet. De dienst was erg inspirerend, bevrijdend en met momenten van emotie. Er werd veel gebeden en het geheel werd muzikaal begeleid door het gemengd praiseteam van Regina Pacis en gemeente Mariënburg. Dit is de eerste keer dat de r.-k.-gemeente van La Vigilantia deze vorm van samenzijn in haar gemeente heeft mogen ervaren. Voor ons een bron van kracht en een oproep om naar buiten te treden en andere gemeenten te bezoeken. Aan het einde van de dienst werd speciaal gebeden voor de gemeenteleden die daaraan nog behoefte hadden. Na de dienst kon men genieten van een hapje en een drankje, waarna de beide gemeenten de dag verder gezamenlijk doorbrachten in een recreatieoord in plantage Onoribo. Wij danken God voor Zijn onophoudelijke liefde en voor de mooie momenten in ons leven. ‘In Christus is geen oost en west, geen noord meer en geen zuid. Bij Hem behoort een broederschap die heel de aard omsluit.’ Laten wij blijven leven als broeders en zusters, kinderen van één Vader.

OMHOOG Jaargang 63, editie 40, 10 november 2019Categorieën:geloof en leven, verslag

Tags: , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: