KJS-missieproject Johannes de Doperparochie

Agnes Salem –

Huize Evie
Op 19 oktober 2019 is er een bezoek gebracht aan het tehuis Evie in Ellen, Commewijne. In dit tehuis worden personen opgevangen die verlamd zijn, ouden van dagen, bedlegerigen en hulpbehoeftigen. In totaal telt dit tehuis 45 bewoners. De dag begon met een korte dienst geleid door 3 pastorale leiders in de groep. Hierbij hadden we samen met de bewoners en het personeel gezongen en gebeden, een bijbeltekst gelezen en daarover een korte uitleg gegeven. Er werd afgesloten met een gebed. Sommigen van de bewoners vroegen om gebed waarna de pastorale werkers voor zij die dat wilden hadden gebeden. Ook voor sommige personeelsleden is er gebeden.
Vervolgens werd overgegaan tot het verdelen van fruit en drank aan de bewoners van het tehuis. De jongeren hadden flink geholpen met het verdelen en voeden van de oudjes. Hierna ruimden zij op, deden de afwas en dweilden de vloer. Anderen hebben de oudjes beziggehouden door een gesprek aan te gaan en te luisteren wat ze te vertellen hadden. Zij die in een rolstoel zitten, maakten een wandeling in de omgeving van het tehuis onder begeleiding van de jongeren en een begeleider. Voor het middageten hielpen de jongeren met het verdelen van het eten, opruimen, afwassen en dweilen van de vloer. Na dit alles was het rusttijd voor de bewoners en voor ons tijd om te vertrekken.

Leerrijk
Deze dag is heel goed verlopen, leerrijk geweest, educatief, leuk, spannend, uitdagend en geslaagd. De dienst samen met de bewoners en het personeel is mooi en gezegend geweest. De mensen hebben genoten en vragen naar meer. Het werk is heel anders dan het dagelijks werk.
Voor de jongeren was het verder leerrijk en ook hoe om te gaan met oudjes. Zo konden zij ervaren hoe zwaar het werk van de verzorgers is. Zij hebben ook geleerd hoe het is om met iets anders bezig te zijn wat zij niet vaker doen. Het praten met oudjes en naar hun te luisteren heeft geleerd hoe we moeten omgaan met onze medemens.
Tot slot is door 1 van de pastorale leiders afgesproken met de directrice van het tehuis om een video af te draaien voor zij die verlamd zijn. Deze video zal hun helpen om zittend extra bewegingen te kunnen doen.Aanwezig waren 8 jongeren en 8 volwassenen, waarvan 6 meisjes en 6 vrouwen, 2 jongens en 2 mannen, allen van de Johannes de Doperparochie in Mariënburg.

OMHOOG Jaargang 63, editie 40, 10 november 2019Categorieën:geloof en leven, verslag

Tags: , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: