KJS-missieproject: jongeren H. Familie bezoeken Huize Ashiana

Ivar Anapi –

Missiewerkproject
Dertig jongeren en vijftien begeleiders, onder wie ook onze herder pater Guillaume, gingen op zaterdag 19 oktober jl. op stap richting Huize Ashiana om mee te doen met het missiewerkproject. Wij, de jongeren van de Heilige Familie kerk met name de misdienaars, het jeugdkoor, de kindergebedsgroep en de verkenners (onder leiding van de heer W.Pooters) gingen naar Huize Ashiana en hebben voor ruim 4 uur heel wat werkzaamheden verricht zoals tuinieren (planten nat maken, gras trekken, schoffelen, harken, prieeltjes schoomaken) en huishoudelijke werkzaamheden (shutters schoonmaken, afstoffen, tafels schoonmaken, vegen en dweilen). Maar wat we ook zeer zeker hebben gedaan is tijd doorbrengen met de seniorenburgers. Zo hebben wij de diverse werken van barmhartigheid getoond.

Waardering voor seniorenburgers
We moesten ons om 7.30 uur aanmelden bij de Heilige Familiekerk en vertrokken om 8.15 uur met een bus richting Huize Ashiana. De reden waarom we voor Huize Ashiana hebben gekozen is omdat de parochie een goede band heeft met de bejaarden. Wij wilden met deze actie een blijk van grote waardering tonen aan de seniorenburgers, want zij hebben voor ons een goed fundament gelegd door al het harde werk dat zij in het verleden hebben geleverd. Bij Huize Ashiana aangekomen hadden we een taakverdeling in groepen waardoor iedereen een taak had en flink meehielp. De groepen moesten werk verrichten tot 11.15 uur, daarna was er een break van 45 minuten voor heerlijke broodjes en stroop. Om 12.00 uur gingen we weer aan de slag tot 13.00u.

Help waar je helpen kan
Wat ik als misdienaar van de Heilige Familiekerk het leukst en leerrijkst vond, waren de gesprekken die we mochten voeren met enkele bejaarden. De oma op de foto was een beetje teleurgesteld dat er geen eucharistieviering was, maar toen ze hoorde wat de bedoeling van onze aanwezigheid was, veranderde haar teleurstelling in blijdschap. Ze vertelde ons over haar leven en heeft daarna met ons gebeden. Daar heb ik kunnen zien dat bejaarden uitkijken naar de kerkdiensten die in Huize Ashiana gehouden worden en dat ze die zeer belangrijk vinden. Mijn boodschap aan andere parochianen: help waar je helpen kan en geef God nooit op. Ten slotte bedank ik het personeel en de bewoners van Huize Ashiana dat we daar een bezoek mochten brengen.

(U vindt nog meer foto’s van deze activiteit op de FB-pagina van de Heilige Familiekerk.)


Wereldmissiezondag
Om het missionaire bewustzijn onder de katholieke jongeren te bevorderen en in navolging van de oproep tot actie tijdens de buitengewone missiemaand oktober 2019 heeft de katholieke jongerenbeweging Katholieke Jongeren Suriname (KJS) een project uitgevoerd in samenwerking met verschillende enthousiaste parochies in stad en district. Wereldmissiezondag viel dit jaar op zondag 20 oktober. Wat zou het project moeten inhouden? Een simpel antwoord op de vraag hoe uiting te geven aan missie, aan het missionaire werk waartoe wij allen geroepen zijn. Immers, we zijn allen gedoopt en gezonden, ook jongeren. Met dit project wil KJS dat demonstreren. In samenspraak met verschillende jeugdcoördinatoren van de parochies zijn ideeën uit de bus gekomen: bezoek aan bejaardentehuizen, internaten, kindertehuizen en tehuizen voor kinderen met een beperking. Dankzij de flinke ondersteuning van de parochieraden zijn jongeren uit de misdienaarsgroep, het jeugdkoor, kindergebedsgroepen en de padvinderij op zaterdag 19 oktober naar verschillende tehuizen geweest om actief te helpen met schoonmaak, de lichamelijke verzorging en voeding van bejaarden en kinderen. Velen hebben ook de tijd genomen om een praatje te maken met vooral de seniorenburgers.

OMHOOG Jaargang 63, editie 39, 3 november 2019Categorieën:geloof en leven, verslag

Tags: , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: