Pater Gilson bij vertrek: ‘grote diamant gevonden’

Wielfred Tjin A Tam –

Laatste viering in Suriname
In de Onze Lieve Vrouw van Nazarethkerk aan de Jozef Israëlstraat, Paramaribo-Noord heeft pater Gilson zijn laatste eucharistieviering in Suriname gehouden op dinsdag 8 oktober 2019. Hij is vertrokken naar Brazilië in de vroege ochtend van donderdag 10 oktober jl.. De gehele dienst, uitgezonderd de preek van pater Gilson, werd in het Portugees gehouden. Naast Brazilianen hebben ook vele Surinamers deze laatste viering bijgewoond. Met pater Gilson concelebreerden de paters redemptoristen Patrício en Ricardo, respectievelijk de pastoor van de parochie OLV van Nazareth en de overste van de congregatie van de Braziliaanse redemptoristen in ons land. De kleine Rafaél (twee jaar) genoot en beleefde deze viering op zijn eigen (kinderlijke) manier: frank en vrij huppelend door de kerk. In zijn preek zei de scheidende pater Gilson onder meer dat hij dankbaar is dat de Heer hem heeft geleid naar ons land waar hij ruim acht jaar heeft mogen dienen. Hier heeft hij een grote diamant – de vele lieve mensen – gevonden die hij in zijn hart meedraagt. Hij zal Suriname missen, maar hij is zich er ook van bewust dat God hem geroepen heeft voor zijn volgende missie in zijn geboorteland. Vol goede moed en energie gaat hij deze nieuwe uitdaging tegemoet.

Samenwerking
Aan het einde van de dienst dankte pater Gilson eenieder voor de ontvangen ondersteuning in de afgelopen jaren. In het bijzonder dankte hij de groep Braziliaanse en Surinaamse vrouwen en mannen die hem in 1981 bij zijn intrede in zijn nieuwe leef- en werkomgeving met raad en daad hebben bijgestaan. De aanwezige groepsleden riep hij naar voren en zij werden bedankt door de aanwezigen met applaus. Namens de stichting Devotie Petrus Donders (Suriname) overhandigde Wielfred een aandenken aan pater Gilson en hij dankte hem van harte voor zijn medewerking en ondersteuning aan de stichting bij de verdere promotie van de devotie tot onze Zalige Petrus Donders in ons land. Hij wenste hem veel succes en sterkte toe in Brazilië. De stichting zal verder nauw samenwerken met de Braziliaanse redemptoristencongregatie in ons land, in het bijzonder met de paters Patrício en Ricardo. Astra zong een zegen- en danklied in het Sranantongo waarbij de aanwezigen hun rechterhand uitstrekten naar pater toe. En tot slot bedankte pastoor Patrício de vertrekkende pater Gilson voor zijn inzet ook voor deze parochie en hij wenste hem veel succes toe in zijn nieuw pastoraat.
Na de zegen en zending werden de aanwezigen uitgenodigd om naar de parochiezaal te komen voor een gezellig samenzijn.

OMHOOG Jaargang 63, editie 37, 20 oktober 2019Categorieën:geloof en leven, verslag

Tags: , , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: