Sociale mediacampagne ‘Wat is jouw missie?’

Melvin Mackintosh –

Missiemaand
De bijzondere missiemaand is een speciale tijd waarin wij geroepen worden om onze betrokkenheid in de missie van de Kerk te vernieuwen en de blijde boodschap van Jezus Christus te verkondigen aan alle mensen. Het is een speciale tijd voor gebed en actie. Paus Franciscus heeft iedereen – individuen, scholen, organisaties, bisdommen, parochies, communiteiten en congregaties – gevraagd om na te denken over missie, en uitgenodigd om te staan achter wereldwijde initiatieven van de Kerk, die gericht zijn op het bundelen van de kracht van de katholieke kerkgemeenschap en het belichten van het geroepen-zijn om Gods liefde te delen.

#MyMission
Een zo’n initiatief is een wereldwijde sociale mediacampagne die gehouden wordt van augustus t/m oktober 2019. Het concept is simpel. Vanaf augustus en gedurende de hele maand september worden personen gevraagd om op hun Facebook-, Twitter- en Instagram-profielen hun persoonlijke missie te delen en daarbij de hashtags #MyMission en #EMM2019 te gebruiken. #MyMission vraagt jou om trots naar voren te komen en de wereld te laten weten hoe jij, net als de missionarissen overal in de wereld, de hand uitsteekt en Gods liefde deelt. #MyMission kan een simpele actie van vriendelijkheid zijn zoals het bezoeken van een seniorenburger in de buurt of iets groters zoals het geven van een donatie aan de kerk of vrijwilligerswerk doen in een sociale instelling.

#OurMission
Begin oktober verschuift de campagne van personen naar groepen, waarbij aan groepen wordt gevraagd om hun missie te delen op sociale media met de hashtags #OurMission en #EMM2019. #OurMission nodigt scholen, organisaties, congregaties, bisdommen, parochies en communiteiten uit om de wereld te laten weten wat de gezamenlijke missie is. Het kan simpel zijn zoals het gezamenlijk bidden voor de behoeftigen in de parochie of als school ervoor zorgen dat iedereen zich welkom voelt en ondersteund wordt en niet uitgesloten wordt. Maar het kan ook iets meer zijn, bijvoorbeeld als liturgiegroep een dagje gaan vieren met de bewoners van een bejaardentehuis of als jongerenkoor een uurtje zingen voor de kinderen van sociale instellingen.

Suriname
In de katholieke kerk van Schotland, ondersteund door Missio Scotland, loopt deze sociale mediacampagne al vanaf augustus. Hier in Suriname kunnen wij er toch ook wat mee, al is de missiemaand al begonnen. Hoe doe je dat? Er zijn twee sjablonen, een voor #MyMission en een voor #OurMission, die uitgeprint kunnen worden op een A3 of een A4. Op het papier schrijf je jouw missie. Houd het papier met daarop jouw missie omhoog of voor je, maak een foto of video en deel die op jouw Facebook-, Twitter- of Instagram-profiel. Vergeet niet daarbij te zetten de hashtags #MyMission, #EMM2019, #BisdomParamaribo en #Suriname. Daarmee bereik je een groter publiek. Doe dat tussen nu en missiezondag, 20 oktober aanstaande. En van missiezondag tot aan eind oktober maak je een groepsfoto of -video met jullie gezamenlijke missie en zet die op sociale media. Vergeet niet de hashtags #OurMission, #EMM2019, #BisdomParamaribo en #Suriname erbij te doen.

De sjablonen kunnen hier gedownload worden of via e-mail verkregen worden. Stuur daarvoor een e-mail naar omhoog@gmail.com.

OMHOOG Jaargang 63, editie 35, 6 oktober 2019Categorieën:geloof en leven

Tags: , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: