Bonte Vlinder 2020 verkrijgbaar!

Melvin Mackintosh –

Binnenlandpastoraat
In een brief aan de pastores en parochieraden heeft de Petrus Donders Stichting (PDS) aangekondigd dat de bekende Bonte Vlinder kalender voor 2020 beschikbaar is voor distributie en verkoop. De stichting doet een beroep op pastores en parochieraden om deze uitgave van de Bonte Vlinder van harte aan te bevelen en te verkopen. De opbrengsten van de Bonte Vlinder zijn namelijk bestemd voor het werk van de katholieke kerk in het binnenland van Suriname en “financiert verschillende noden, van renovatie van kerkgebouwen tot evangelisatie in binnenlandse gemeenschappen.” De Petrus Donders Stichting vraagt ook aandacht voor de verkoop op de r.-k. scholen. Ze geeft aan dat door deze verkoop zelf ter hand te nemen, de parochieraad een beter contact kan hebben met de scholen en beter uitleg kan geven over het doel om “een handje te helpen in het werk van het binnenlandpastoraat.”

Nieuw bestuur
De Petrus Donders Stichting maakte voorts bekend dat zij een nieuw bestuur heeft onder leiding van pater Kenneth Vigelandzoon. Het vorig bestuur onder leiding van de heer Buyne heeft om persoonlijke redenen bedankt. Uit het vorig bestuur zijn pater Kenneth en mevrouw Irene van Dijk-Hankers aangebleven. Secretaris van de stichting is mevrouw Rabia Raghoebar, die nu zorg draagt voor de registratie en distributie via het Pastoraal Centrum. De stichting vraagt dat de afdracht van gelden gebeurt via storting op de bankrekening van Petrus Donders Stichting, DSB Bank rekeningnummer 00.60.615, omdat er geen kas gehouden wordt. De Bonte Vlinder kalender bevat elk jaar weer een mooi overzicht van gegevens en informatie van allerlei aard. Naast informatie van heiligen, vindt u er ook geschiedkundige info. De stichting schrijft dat de kalender voorziet in een grote behoefte. De Bonte Vlinder 2020 kost SRD 10 per stuk.

OMHOOG Jaargang 63, editie 34 29 september 2019Categorieën:persbericht

Tags: , , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: