Jeugdkamp r.-k. cluster Para/Wanica

Pater Kenneth Vigelandzoon –

Succes voor ogen
Na lang overleg is een gekoesterde wens in vervulling gegaan. Van 30 augustus t/m 3 september jl. gingen onze jongeren van de r.-k.cluster Para/Wanica en enkele van Lombe en Jawjaw op kamp naar ons eigen plekje in Groningen, Saramacca bij de gastvrije St.-Thadeusparochie. Na een onderbreking van bijkans 6 jaren was er weer een Parwa-jeugdkamp. Velen van onze jongeren waren eigenlijk al een beetje verspreid, dus was het hopen op een goede opkomst. Het werden uiteindelijk 52 deelnemers.
Het kamp begon goed, redelijk op schema, met een heerlijke maaltijd verzorgd door gemeente St.-Jozef, Copieweg. Het thema luidde: gedoopt en gezonden. Met 52 jongeren op stap, een goed keukenpersoneel en slechts 4 jeugdwerkers was het succes voor ogen. De parochies zorgden voor de voeding en de sponsors waaronder Sranan Fowru lieten goed van zich kwijten. Van hieruit onze grote dank.

Sterke sprekers
De eerste dag werd het thema geïntroduceerd en keken wij allen uit naar de sprekers. De jongelui van gemeente Sunny Point met sterke spreker en bidder Gio (Chris) Tempo en team brachten ons geweldige zang en bijbelteksten: de 10 geboden en vooral Prediker 11; jaaaa, du sa yu wani, ma no fergiti dati wi alamala mu gi verantwoortu na Gado. De zang was geweldig, een uurtje van youth power. Mevrouw Goedhoop die tegenover de kerk woont, kwam met een evenzo sterk hoofdthema gedoopt en gezonden. De jongeren boeien voor een onderwerp lag haar heel goed. De jongeren werden aan het werk gezet en men mag uitkijken naar het resultaat.
De Dienaressen van de Heer en de Maagd van Matara werden vertegenwoordigd door de zusters Mawina en Humility. Zuster Mawina vertelde haar roepingsverhaal dat een goede indruk maakte. De ijsbreker was een spel waarbij men van elkaar afhankelijk is; dit maakte het geheel compleet. Er waren genoeg doe- opdrachten, dus niet alleen luisteren.

Dank aan ieder
De jongelui konden het geweldig goed met elkaar vinden. De uitspraak ‘omdat mi blaka’ was een hit en zo maakten de jongeren hun talenten zichtbaar tijdens de bonte avond. De thema’s waren creatief op papier gezet en werden in toneel, zang en dans gepresenteerd. Om trots op te zijn! Eten, eten, eten, ay, de keuken heeft ons verwend. Teveel zelfs, want nu weet ik mij geen raad met die buik. Hahaha. En nu lust mijn mond nog lekkers.
Er waren ook uitdagende momenten: ja, watraprobleem. Er was weliswaar water, maar de hydrofoor deed het soms niet. Dus baden met een emmer helemaal bij ‘bisschop bakadyari’. Dank je wel, brandweer Groningen die de durotank kwam vullen, anders waren wij nu nog niet gebaad.
Op zondag hebben wij de eucharistie gevierd met St.-Thadeusgemeente en kregen wij bezoek vanuit Lelydorp van broeder Vincent Gordon en familie, en andere ouders en familie met fruit. Zuster Anna en haar zoon hebben ons geweldig bijgestaan, Kees en Charlene op wie wij altijd een beroep konden doen, kwamen altijd even kijken of alles OK was.
Met grote dank aan de familie De Vries bij wie wij een verkoeling mochten nemen in haar zwembad, en Albert de beheerder was zo geduldig en vriendelijk. De overheerlijke icecream bezorgd door zoon De Vries was helemaal op zijn plaats. Grantangi, grantangi. En nu zullen wij vanaf oktober een jeugdbeleid uitzetten. Wij danken eenieder die ons heeft geholpen om met de toekomst in zee te gaan. Jongeren, toekomst van vandaag, wij zijn met jullie gedoopt en gezonden.
Pax et bonum.Categorieën:verslag

Tags: , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: