Algemene jaarvergadering SIGNIS Caribbean

Melvin Mackintosh –

Twaalfde jaarvergadering
Bij het schrijven van dit artikel moest het nog aanvangen, maar wanneer u dit leest is het allemaal al achter de rug. Van 31 juli tot en met 2 augustus wordt in het Emmaus Retreat Centre in Arima, Trinidad de twaalfde jaarvergadering gehouden van SIGNIS Caribbean. De Annual General Meeting (AGM) brengt katholieke communicators bijeen uit twaalf bisdommen in de Antilliaanse bisschoppenconferentie (AEC) en vier katholieke organisaties in het Caribisch gebied. Het aartsbisdom van Port-of-Spain is de gastheer. Ook de leden van SIGNIS Caribbean uit Suriname zijn aanwezig, het RK Bisdom Paramaribo en weekblad OMHOOG in de personen van respectievelijk Faroz Abdoelrazak en Melvin Mackintosh. Adoelrazak is in de jaarvergadering van 2017 in Barbados gekozen tot penningmeester en in 2018 tot vicepresident van de organisatie. Het voorzitterschap is bij Lisa Bhajan, directeur van Trinity TV (Trinidad).
Desgevraagd zegt Lisa Bhajan dat slechts twee leden afgemeld hebben: St.-Lucia en de Bahama’s. “Ik ben blij met de mooie opkomst. Er is veel te bespreken.” Bhajan vertelt dat de jaarvergadering dit jaar gehouden zou worden in Grenada, maar besloten is om het weer in Trinidad te houden om de leden in de gelegenheid te stellen om twee andere bijzondere activiteiten bij te wonen: een conferentie over leiderschap gekoppeld aan een symposium en de viering van 25 jaar Caribbean School of Catholic Communications.

SIGNIS Caribbean en het IPCP
SIGNIS World is een niet-gouvernementele organisatie met leden uit meer dan 100 landen, ondergebracht in regio’s en subregio’s waaronder SIGNIS Caribbean. Als katholieke wereldorganisatie voor communicatie brengt het katholieke professionals samen op het gebied van radio, televisie, cinema, video, media-educatie, internet en nieuwe technologie met het hoofddoel om een cultuur van vrede te bevorderen door middel van media. SIGNIS Caribbean is een subregio van SIGNIS Latin America, de regio voor Zuid-Amerika. Alle bisdommen van Latijns-Amerika zijn hiervan lid. De leden van de Antilliaanse Bisschoppen Conferentie (AEC) zijn aangesloten bij SIGNIS Caribbean
Op de jaarvergadering komen heel wat belangrijke zaken aan de orde die van invloed zijn op communicatie in de bisdommen in de regio. Zo was in 2017 het belangrijkste onderwerp de status van het IPCP-proces, de totstandkoming van een Integraal Pastoraal Communicatie Plan (IPCP) voor en in elk bisdom. Het IPCP moet de bisdommen ondersteunen in media-activiteiten en hen begeleiden in de evangelisatie via nieuwe media. SIGNIS Caribbean speelt een belangrijke rol in de uitvoering en helpt de bisdommen in de AEC in het proces. Tijdens deze jaarvergadering zal er naast rapportages van alle leden over het IPCP-proces in hun bisdom ook gediscussieerd worden over aanpassingen van de statuten. Bijzondere aandacht is er ook voor het milieu en de noodzaak om nog meer in actie te komen voor bescherming van het milieu.

OMHOOG Jaargang 63, editie 29, 4 augustus 2019Categorieën:geloof en leven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: