Een nieuwe wereld ontgrendelen

Richardo Smith en Charmaine Auguste –

Suriname naar Wereld Jamboree
Een week na de KJS-avond met als thema “Do you know your purpose and God’s purpose for your life?”, raken we wederom geconfronteerd met de vraag “Waartoe zijn wij op aarde?”. De vraag wordt tijdens de preek van pater Esteban Kross beantwoord met “om God te kennen en lief te hebben, Hem te dienen in dit leven [door naastenliefde en inzet], en voor eeuwig gelukkig te zijn met Hem in de hemel.” Met deze woorden werd een deel van de delegatie van padvinders die van uit Suriname deelneemt aan de 24ste Wereld Jamboree in Noord Amerika, gezegend en gezonden.
Een nieuwe wereld ontgrendelen (Unlock a New World). Zo luidt het thema van de 24e World Scout Jamboree 2019 die gehouden wordt in West Virginia, de Verenigde Staten van Amerika, van 22 juli – 02 augustus 2019. Deze 12 dagen lang durende nationaal activiteit heeft als hoofddoel: ‘het samen brengen van alle verschillende nationaliteiten op één plek, verenigd in de scoutingbeweging voor een onvergetelijke ervaring.’

World Scout Jamboree
Een World Scout Jamboree is een educatieve gebeurtenis die jonge mensen binnen de leeftijdsklasse van 14 tot 17 jaar verbonden aan Nationale Scouting Organisaties, die lid zijn van WOSM, over de gehele wereld bij elkaar brengt. Dit met als doel om vrede en wederzijds begrip te bevorderen en leiderschap en levensvaardigheden te ontwikkelen.
In tegenstelling tot andere jongerenevenementen, nodigt de World Scout Jamboree je uit om je te omringen in verschillende wereldculturen door je nieuwe scoutingvrienden op een enkele bestemming voor 12 onvergetelijke dagen te vervoegen. De jamboree-ervaring reikt verder dan je huis – en buiten de grenzen van onze landen – om een wereldwijd avontuur te creëren dat een leven lang meegaat!
Padvinders over de gehele wereld, ook onze Surinaamse delegatie, zullen samenkomen om van elkaar te leren en het bereikte gemeenschappelijke doel onder scouts te verspreiden, terwijl we samenwerken om een nieuwe wereld van vredesbroederschap en een groenere planeet te ontgrendelen. Door samen te werken kunnen wij een nieuwe wereld ontgrendelen. Jij hebt de sleutel!

Update vanuit de VSA
“De reis was heel lang. We zijn aangekomen op het kamp toen de zon net opkwam. De temparatuur was heel erg laag maar nu valt het best mee. De delegatie bestaat uit 15 verkenners en 2 leiders. We zijn veel bezig met inrichten en voorbereidingen voor de openingceremonie vanmiddag.”

OMHOOG Jaargang 63, editie 28, 28 juli 2019Categorieën:geloof en leven

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: