De geestelijke wereld

Pater Doris Weewee –

Heel wat kerkelijke mensen houden zich bezig met geestelijke zaken van de wereld en/of verdiepen zich in het occulte, kansspelen, films, computerspelen en internet. Velen lopen teleurgesteld rond en roepen in hun noodsituaties geesten en demonen aan om hulp. Gelukkig dat er ook enkelen nog te zien zijn in de kringen van de kerk. Er is een boze wereld daar buiten. Dit moet een waarschuwing zijn om niet in contact te willen komen met de geesten in de buitenwereld.
Er is een geestelijke strijd gaande; zoek dus oplossing voor je sociaal en economisch leven in vrede, maar vermijd gevarenzone. Tess. 5,3. Er worden door de boze machten steeds vurige pijlen afgevuurd vanwege de vele hoeken van hun bolwerken die verstoord worden door groepen die lucht raken zonder effect of doelgericht de naam van Jezus gebruiken. De duivel is meer dan ooit op diverse aspecten van het menselijk leven nu bezig te penitreren. De vijand is dichterbij dan wij beseffen.
Mijn oproep is om een christelijke oplossing te zoeken, maar ons niet te gaan verdiepen in het werk van satan. Een goede relatie met Jezus Christus door geloof in de Goddelijke Geestkracht is onze doopplicht, het eigentijdse geestelijk leven goed te verstaan. De sluwheid van de boze is dat hij nu in haast alle grote organisaties van invloed is binnengedrongen en aan het vechten is.
Heel veel mensen worden gekweld door bijvoorbeeld kwelgeesten, innerlijke stemmen van angsten horen of voelen, allerlei nachtmerries van twijfels hebben. Heel vaak vloeien daar problemen uit voort op psychisch en maatschappelijk gebied. Er is ook een groot probleem van kerkelijke mensen die vastzitten of verstrikt zijn geraakt in het web van occulte. Is er een weg terug voor hen die gevangen zitten?
Gelukkig wel! De Heer Jezus Christus is de grote Overwinnaar op satansmachten. 1 Joh.3,8. Wij hoeven ons niet te laten leiden tot moedeloosheid. Geloven en bidden zijn de twee vleugels om naar God te kunnen vliegen. Onder Zijn vleugels zijn wij veilig als de kip en haar kuikens. Gods kinderen zijn wij op de eerste plaats. Gedraag jij je overeenkomstig? Dat is de vraag!

OMHOOG Jaargang 63, editie 28, 28 juli 2019Categorieën:geloof en leven

Tags: , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: