Begikerkidiensten in de Fatimaparochie

Thanya Soke-Fonkel –

Zang, gebed en getuigenissen
Op woensdag 3 juli jl. was het weer zover. Op elke eerste woensdag van de maand wordt er een speciale woord- en gebedsdienst georganiseerd in de Fatimaparochie. Aan de opkomst was niet te zien dat het een regenachtige middag was. Broeder John Graskamp die optrad als dienstleider heette de aanwezigen welkom. De dienst begon met zang en gebed. Daarna waren er enkele getuigenissen. Diaken Sonny Waterberg bracht het Woord tot ons middels alledaagse voorbeelden. Het Woord had als kern ‘niet zien en toch geloven’. In Johannes 20 lezen we hoe Thomas, een van de twaalf discipelen, niet wilde geloven dat de heer Jezus aan de anderen verschenen was. Hij geloofde pas toen hij zelf Jezus zag. Wij christenen hebben de heer Jezus niet gezien, maar geloven wel in Hem. Hoe staat het met uw geloof in de heer Jezus?

Mensen dichter bij de Heer brengen
De gospelliedjesschrijfster en zangeres Alma Lienga bracht vol gevoel haar liederen ten gehore. Ze heeft een zalving om de Heer groot te maken door middel van zang. De Heer maakt het mogelijk dat wij de naam van Jezus groot maken door alle verschillende kerken heen. Het gaat erom dat wij mensen steeds dichter bij de Heer brengen in Jezus’ naam. Dat is de basis waarop begikerki is gestart in 2012 onder leiding van diaken Sonny Waterberg. De kern van de begikerkidiensten is gebed. In het Sranan wordt het Woord aan iedereen verstaanbaar gemaakt. Wij hebben trouwens een taak zoals in Mattheus 28,19-20 is aangegeven. Na de dienst werd er voor iedereen persoonlijk gebeden. De jonge kinderen konden ook hun zalving ontvangen. Er wordt ook nazorg geboden, waarbij wij de bijbel als basis gebruiken en gemotiveerd worden door psalm 119. Wij nodigen u daarom uit om de begikerkidiensten te bezoeken en uw relatie met de Heer te verdiepen. Elke woensdag van half zeven tot half negen ‘s avonds is er begikerki in de Fatimaparochie.

OMHOOG Jaargang 63, editie 26, 14 juli 2019

?


Categorieën:geloof en leven

Tags: , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: