Opleiding Kader Bisdom Paramaribo: Zes studenten geslaagd

door Charles Chang

Pastoraal medewerker
“Nu kunnen ze anderen helpen, maar ook om het geloof beter te kennen om zo dichter bij Jezus te komen.” Woorden van Gerda Misidjang, coördinator van de Opleiding Kader Bisdom Paramaribo, in de filmzaal van het Bisschopshuis. De vorige week (redactie: vrijdag 21 juni) kregen zes studenten hun diploma uitgereikt. Van nu af aan mogen ze zich officieel pastoraal medewerker noemen en dit vrijwillig, sociaal en religieus werk uitvoeren. Het gaat om Rudy Anose, Astrid Bottse, Marius Galon, Norma Gravenstijn, Nelson Pavion en Jenny Sopawiro.

Groep 2014
Misidjang memoreerde dat de groep eerst groot was. “In het begin in 2014 waren er negentien. Eén is doorgegaan voor het priesterschap (redactie: Eerw. Guillaume Woei A Jin) en jullie hebben je diploma behaald.” Van de overige deelnemers is niet bekend of ze nog zullen afronden. Alleen dan kunnen ze in aanmerking komen voor een diploma en benoeming tot pastoraal medewerker. Twee van hen waren aanwezig om de geslaagden een riem onder het hart te steken en zij zijn wel gemotiveerd om door te gaan.

Uitdagingen
Aan de uitreiking ging een eucharistieviering vooraf in het kapel op de bovenverdieping van het Bisschopshuis. In zijn preek ging monseigneur Choennie in op de uitdagingen van deze tijd voor de pastorale medewerkers: namelijk het digitale tijdperk en de boodschap van paus Franciscus in zijn boek Laudato Si. “We merken nu dat we niet alleen samen moeten leven met elkaar, maar ook met de planten en de dieren. De natuur maakt ook deel uit van God’s schepping.” Geslaagde Jenny Sopawiro vond de opleiding intensief maar heeft ervan genoten. “Ik hield van de colleges en ik heb veel uit geleerd.” Sopawiro behoort tot de derde lichting. “Toen ik in 2008 bij de eerste lichting gevraagd werd om mee te doen, wilde ik niet, maar bij deze voelde ik me geroepen.”

OMHOOG Jaargang 63, editie 24, 30 juni 2019Categorieën:geloof en leven, verslag

Tags: , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: