Pater Frans Jordan

door pater Jan Verboogen SDS –

Schilderij pater Frans Jordan, stichter van de Salvatoriaanse familie.

Op zondag 16 juni 2019 vierde de Salvatoriaanse familie over heel de wereld de 171e verjaardag van haar stichter pater Frans Jordan. In de drie kerken van Noord werd er een voorbede geformuleerd die daarnaar verwees. Het was trouwens ook Vaderdag met een speciale attentie voor alle aanwezige vaders, ook voor de geestelijke vader(s).
De dienst in de Driekoningenkerk was toch al bijzonder doordat de communiebedélers voor het eerst een stropdas droegen in de liturgische kleur van die dag. Vanwege het feest van de Heilige Drieëenheid was de kleur deze dag wit. De dames hadden reeds langer een sjaal in de betreffende liturgische kleur. Allen ontvingen nu ook een medaille om tijdens de uitoefening van hun dienst te dragen, waarop duidelijk zichtbaar de vijf broden en twee vissen uit Johannes 6, 1-15: Jezus geeft vijfduizend mensen te eten. De medailles symboliseren de uitreiking van de communie door de communiebedélers, zoals eens de apostelen Jezus behulpzaam waren. Daags tevoren werden stropdassen en medailles gezegend.
We mogen ons een rijke Kerk (met hoofdletter!) noemen als we in onze liturgie van zoveel symbolen gebruik kunnen maken. En dat alles in vele geuren en kleuren, zoals de Salvatoriaanse leefregel zegt: op elke wijze en met alle middelen die de liefde van Christus ons ingeeft. De leden van de SLS (Salvatoriaanse Leken Suriname) kwamen die zondagavond ook samen en ze baden samen: Geef, Heer, dat onze geestelijke vader (pater Jordan) ons steeds als een voorbeeld voor ogen blijft staan. We doen ons best!

Zegening van de dassen en medailles voor communiebedélers Paramaribo Noord.

OMHOOG Jaargang 63, editie 23, 23 juni 2019Categorieën:geloof en leven

Tags: , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: