Teambuilding Pastoraal Centrum

Jenny Sopawiro –

Denken en doen
Op donderdag 2 mei j.l. had het personeel van het Pastoraal Centrum een teambuildingssessie onder leiding van Joelle Chiu Hung en Rodney Martodrono van On Stage Performing Arts. Sommigen van ons gingen er heen met wat schrik in het hart, want de dag ervoor vernamen wij in de groepsapp dat we sportkleding en gympen moesten meenemen. De vraag was: wat gaan we doen? Hopelijk niet rennen en springen. Gelukkig bleek onze vrees ongegrond en waren het leuke ontspanningsoefeningen die we moesten doen.
Omstreeks negen uur waren alle teamleden present en werden wij van harte verwelkomd door de coaches en direct op ons gemak gesteld. De teambuildingssessie was zeer gevarieerd met een goede balans tussen denk- en fysiek werk. In het eerste gedeelte kregen we enkele oefeningen, waarbij we onze collega’s mochten karakteriseren. Er waren bijvoorbeeld vier categorieën: doer, thinker, performer en caretaker. Bij wie overheerst wat?
Voor mij waren er verrassende resultaten. Terwijl ik dacht dat ik een stille denker (thinker) ben, bleek dat de meeste collega’s me juist ervaren als een zorgzame persoon (caretaker). De denkoefeningen werden afgewisseld met fysieke arbeid en teamwork moest tot fabuleuze resultaten leiden. Daar werd er wat afgelachen en het is ons gelukt om zeker 95% van de taken succesvol af te ronden. Wat wil je met zo’n goed geoliede team als van dat van het Pastoraal Centrum?

Groeien in geloof
De uitdaging lag in de tijdsdruk, we moesten de taken in zeer korte tijd uitvoeren en dat is best stressvol. Een yell en een originele gebaar/beweging bedenken was er één van. Wij hebben de woorden “GA, UIT EN VERKONDIG MIJN BOODSCHAP” als yell gekozen. De groep riep met krachtige stem de woorden GA en UIT en Gerda, onze manager, complementeerde heel melodieus met de laatste woorden. De leukste taak vond ik zelf het produceren van een ‘kunstwerk’ waarin ons werk en missie duidelijk tot uiting komt. De coaches hadden voor genoeg craftmateriaal gezorgd.
Om ons werk en missie uit te beelden hebben wij een manjaboom gemaakt waaraan een manja hangt in de kleuren geel en groen. De manjapit is namelijk in onze logo verwerkt. De kleur staat voor groei en vruchtbaarheid. Hiermee willen wij ook aangeven dat het Pastoraal Centrum een plaats is waar gewerkt wordt aan en met het geloof. Wij brengen groei in de geloofsgemeenschap en een ieder die tot het r.-k. geloof behoort. De takken en bladeren symboliseren de werkgebieden diaconie, catechese, scholen, jongeren, trainingen. Alles staat in het teken van groei en dat komt ook tot uiting in de slogan die wij hebben bedacht: groeien in geloof.

OMHOOG Jaargang 63, editie 17, 12 mei 2019

A4-Teambuildingssessie Pastoraal Centrum-17-1205Categorieën:BISDOM, geloof en leven, verslag

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: