Hij is niet dood, Hij leeft

Jo-Ann Ooft-Monsels –

Reality check
In 2016 ontmoette ik een christenbroeder uit Iran op een internationaal kerstfeest. Het familie kerstdiner was speciaal georganiseerd voor buitenlanders in Brussel die niet naar hun familie konden afreizen. Reza kon moeilijk reizen naar zijn familie in Iran, omdat hij daar de doodstraf had gekregen voor het christen-zijn. Ik vond het bizar. De hele getuigenis heeft hij ook nog naar me gemaild om te benadrukken dat de Here Jezus leeft en dat deze God persoonlijk praat met mensen in gebed en via dromen en engelen. Niet de onzekerheid en het verdriet van de vervolging in Iran waren winst, maar de intense manier waarop Reza de Here Jezus kon ervaren. Reza deed hard zijn best om me uit te leggen hoe nabij de Here Jezus was bij alle leed van hem, maar ik kon tijdens het gesprek slechts de gemeenheid van de christenachtervolging zien. Ik kan nog altijd niet geloven dat iemand voor het christen-zijn de doodstraf verdient.
Al met al is het leven op aarde uiteindelijk tijdelijk en we hebben in de Here Jezus hoop op een eeuwig leven in Hem. Vorige maand kreeg ik hiervan een onsmakelijke reality check. Na een jaar geworsteld te hebben met kanker, is Reza vorige maand overleden. Ik zou Reza tekortdoen door na te vertellen hoe intens hij de Here Jezus heeft ervaren tijdens zijn ziekbed. Om die reden deel ik liever de link, waarin hij motiveert om een hechte relatie te hebben met de Here Jezus in alle levensfasen.
Klik hier voor de link naar de clip Arise op de site Best Life.

Here Jezus van dichtbij ervaren
Reza’s dood leek in eerste instantie een heel oneerlijke dood, totdat ik besefte dat ik niet van dood kan spreken in de Here Jezus. “Ik ben de verrijzenis en het leven. Wie in Mij gelooft, zal leven, ook al is hij gestorven, en ieder die leeft in geloof aan Mij, zal in eeuwigheid niet sterven. Gelooft gij dit?” Zij zei tot Hem:”Ja, Heer, ik geloof vast dat Gij de Messias zijt, de Zoon Gods, die in de wereld komt.” (Johannes 11,19-27). Net als ik moesten sommige vrouwen eeuwen geleden wakker geschud worden over de betekenis van de dood. De dood had de Here Jezus niet in Zijn greep. De dood heeft ons niet in zijn greep. “Een engel richtte zich tot de vrouwen en zei, wees niet bang, ik weet dat jullie Jezus de gekruisigde zoeken. Hij is niet hier. Hij is immers opgestaan, zoals hij gezegd heeft. Kijk maar, dat is de plaats waar hij gelegen heeft. En ga nu naar zijn leerlingen en zeg hun: Hij is opgestaan uit de dood. En dit moeten jullie weten, Hij gaat jullie voor naar Galilea, daar zul je Hem zien. Dat is wat ik jullie te zeggen heb.”(Matteus 28: 5-7).
Reza is op wonderbaarlijke manier de doodstraf ontsnapt in Iran en ik wenste hem een lang en gelukkig en veilig leven toe in Europa. Gods gedachten van een eeuwig leven zijn anders, ze zijn eeuwig. Via social media heeft Reza voor zijn dood nog benadrukt zich te verheugen om spoedig bij de Here Jezus te zijn. Hij benadrukte dit op dezelfde persoonlijke manier als toen hij met me sprak tijdens het kerstdiner. Ik had bij het afscheid van het kerstdiner niet kunnen vermoeden dat het wederzien zo lang zou duren. Terwijl we maar net Pasen hebben gevierd, hoop ik dat de geloofsgemeenschap in Suriname de Here Jezus heel dichtbij kan ervaren bij ieder nieuwsbericht, ieder onverwacht wonder en de dagelijkse zegeningen.

OMHOOG Jaargang 63, editie 15, 28 april 2019Categorieën:geloof en leven

Tags: , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: