Ervaring KJS-avond ‘Boete en Verzoening’

Op vrijdag 29 maart jl. organiseerde Katholieke Jongeren Suriname (KJS) haar inmiddels bekende KJS-avond. Deze KJS-avond had het thema boete en verzoening. In een volgende editie hierover meer. Hieronder persoonlijke ervaringen van twee bezoekers aan de KJS-avond.

Joshua Patra (18)

Joshua Patra (18): Vergiffenis is iets wat je moet doen om je ziel vrij te maken van zonden. Daarom hebben wij katholieken het sacrament van de biecht. Het biechten heb ik ernstig ervaren. Je voelt je na de biecht gelijk een ander mens. Op de KJS-avond in de St. Rosakerk heb ik dat persoonlijk ervaren.

Chigani Lion Sjin Tjoe (16)

Chigani Lion Sjin Tjoe (16): Als katholieken dienen we ons tot God te keren en vergiffenis vragen voor onze zonden. Daarom is de biecht er. We kunnen in alle rust tot Hem praten. Ik heb nooit eerder gebiecht dus dit was mijn eerste keer. In het begin was ik heel erg zenuwachtig. Ik wist helemaal niet hoe het eraan toeging. De pater heeft mij begeleid in het proces. Na de biecht voelde ik me in een andere wereld. Ik voelde me vrij en gezond. Ik wil iedereen aanraden om eens te gaan biechten om het zelf te ervaren.

OMHOOG Jaargang 63, editie 12, 7 april 2019Categorieën:geloof en leven, getuigenissen

Tags: , , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: